Руският президент Владимир Путин планира да присъства на срещата на

...
Руският президент Владимир Путин планира да присъства на срещата на
Коментари Харесай

Путин ще участва в срещата на върха на Г-20 в Бали

Руският президент Владимир Путин възнамерява да участва на срещата на върха на Г-20 в Бали през ноември, съобщи индонезийският водач Джоко Уидодо пред организация Bloomberg.

Според пресслужбата на Кремъл предходния ден Путин е разговарял по телефона с Уидодо, с цел да обсъдят продоволствената сигурност. Те са дискутирали и подготовката за срещата на върха на Г-20, която ще се организира в Индонезия през ноември.

" Президентът Путин ми сподели, че ще пристигна ", сподели индонезийският водач. Китайският президент Си Цзинпин също ще участва на срещата на върха, сподели той.

По-рано помощникът на съветския президент Юрий Ушаков съобщи, че форматът на съветското присъединяване в срещата на върха на Г-20 ще бъде избран директно преди пътуването.

Срещата на върха на водачите на Г-20 ще се организира на остров Бали на 15-16 ноември. Първоначално редица западни страни, изключително Съединени американски щати и Канада, предложиха Русия да бъде изключена от Г-20, само че останалите страни не се съгласиха с тази дефиниция на въпроса.

Индонезийското председателство акцентира на най-високо ниво, че желае да сплоти Г-20 и да не допусне нейното разединение, а покана за присъединяване в срещата на върха в Бали през ноември получи и съветският президент Владимир Путин.

В компромис със западните страни Индонезия предложения Украйна, която не е член на Г-20, да взе участие като посетител в срещата на върха в Бали, напомня БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР