Руският президент Владимир Путин оцени високо срещата между американския президент

...
Руският президент Владимир Путин оцени високо срещата между американския президент
Коментари Харесай

Путин: Срещата между Тръмп и Ким намали заплахата от конфликт

Руският президент Владимир Путин оцени високо срещата сред американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския водач Ким Чен-ун. По думите му тя е понижила опасността от огромен спор и е основала основа за споразумяване на корейския въпрос, съобщи ТАСС.

" Приветстваме и високо оценяваме резултатите от срещата сред водача на Северна Корея другаря Ким Чен-ун и президента на Съединените американски щати господин Тръмп ", сподели Путин на среща в Кремъл с ръководителя на севернокорейския парламент Ким Йон-нам.

Президентът акцентира, че борбата поради Северна Корея е " разтревожила целия свят и е могла да докара до съществени последствия, в това число огромен боен спор ".

Според него срещата сред Тръмп и Ким е помогнала да " бъде отритнат този неподходящ сюжет и е породила изгледи за решение на всички проблеми с мирни и дипломатически средства ".

Путин също по този начин приветства контактите сред водачите на Северна и Южна Корея.

Председателят на севернокорейския парламент съобщи на Путин персонално обръщение от Ким Чен-ун.

Путин удостовери поканата към севернокорейския водач да посети Русия. По думите му визитата може да бъде за обособена среща, а може и да е обвързвано с Източния стопански конгрес във Владивосток през септември.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР