Руският президент Владимир Путин обяви първата военна мобилизация в страната

...
Руският президент Владимир Путин обяви първата военна мобилизация в страната
Коментари Харесай

Министърът на отбраната Шойгу: 300 хиляди руснаци от запаса ще бъдат мобилизирани

Руският президент Владимир Путин разгласи първата военна готовност в страната след Втората международна война. Той изпрати предизвестие против западните страни, че „ в случай че продължат с нуклеарното изнудване, Русия ще отговори с мощта на целия си боеприпас “.

Според Путин високопоставени представители на водещи страни от НАТО са имали изявления за опцията за потребление на оръжия за всеобщо поразяване против Русия.

" На тези, които си разрешават такива изказване във връзка с Русия, желая да напомня, че нашата страна също разполага с разнообразни средства за поразяване, а по някои съставни елементи и с по-съвременни средства от тези, с които разполагат страните от НАТО. И при опасност за териториалната целокупност на страната ни, ще използваме всички налични средства за отбраната на Русия и на нашия народ. Това не е блъф ", акцентира съветският президент.

Руският министър на защитата посочи, че 300 хиляди души запаса ще бъдат мобилизирани. За съпоставяне - при започване на войната, която Путин назова „ специфична военна интервенция “, по границата с Украйна бяха струпани към 100 хиляди военни по границата с Украйна, оповестява БТВ.

Въпреки това указът на президента включва и тези, които са към този момент са служили, имат военни специалности и съответния опит. Те ще минават и в допълнение образования.

Трябва да бъдат обезпечени и нужната екипировка, съоръжение и оръжия за в допълнение мобилизираните. Смята се, че Руската федерация разполага с към 2 милиона резервисти, предава АП.

Руският министър на защитата Шойгу разгласи, че федерацията е изгубила 5937 бойци по време на военните дейности в Украйна. Според оценки на Forbes все още Русия е изгубила 80 хиляди военнослужещи. Заключенията сочат, че във военните дейности взе участие и частната войска „ Вагнер “, както и наемници. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР