Руският президент Владимир Путин обяви, че 20-годишната кампания на САЩ

...
Руският президент Владимир Путин обяви, че 20-годишната кампания на САЩ
Коментари Харесай

Путин захапа САЩ, присъствието им в Афганистан приключило с трагедии

Руският президент Владимир Путин разгласи, че 20-годишната акция на Съединени американски щати в Афганистан е приключила с " единствено нещастия, единствено загуби ", осведоми " Франс прес ".

Руският държавен глава голям брой пъти е подлагал на критика западните страни за опитите да наложат своите полезности на незападни народи.

Москва постоянно подлага на критика политиката на Съединени американски щати в Афганистан, който в този момент се управлява от талибаните след идването им на власт този месец преди изтеглянето на Съединени американски щати на 31 август.

Путин настоя, че американската войска се е опитвала да " вкорени своите правила " в разрушения от войната Афганистан в продължение на две десетилетия, което той характеризира като неефикасно обучение.

" Резултатът е единствено нещастия, единствено загуби за тези, които го направиха - за Съединени американски щати - и още повече за хората, които живеят на афганистанска територия ", сподели той.

" Невъзможно е да се наложи нещо извън ", сподели той.

Той говореше на среща с младежи в съветския отдалечен източен град Владивосток, с цел да означи началото на образователната година.

Миналата седмица Путин съобщи, че Русия няма да се меси в Афганистан и че Москва се е поучила от руската окупация на страната.

Той също се оплаква от западните страни, които се пробват да настанят афганистански бежанци в съюзническите с Москва централноазиатски страни.

Москва е внимателно оптимистично настроена за новото управление в Кабул, заявявайки, че няма да се меси във вътрешните работи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР