Руският президент Владимир Путин обвини Вашингтон, че се опитва да

...
Руският президент Владимир Путин обвини Вашингтон, че се опитва да
Коментари Харесай

Путин обвини САЩ, че опитвали да удължат конфликта в Украйна

Руският президент Владимир Путин упрекна Вашингтон, че се пробва да удължи спора в Украйна и да подклажда спорове в други елементи на света, в това число с визитата на ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси в Тайван. " Ситуацията в Украйна демонстрира, че Съединени американски щати се пробват да удължат този спор. И те работят по безусловно същия метод, подхранвайки капацитета за спорове в Азия, Африка и Латинска Америка ", съобщи Путин в телевизионно послание, говорейки по видеовръзка на церемонията по откриването на конференция по сигурността в Москва.

" Американската случка във връзка с Тайван не е просто пътешестване на обособен безконтролен политик, а част от целенасочена, съзнателна тактика на Съединени американски щати за дестабилизиране и хаотизиране на обстановката в района и света ", добави той. Според него визитата е " нагла проява на неуважение на суверенитета на други страни и на интернационалните отговорности на Вашингтон ", заяви Агенция Франс Прес.

" Смятаме това за деликатно планувана провокация ", сподели Путин. Отношенията сред Москва и Вашингтон са в прорез, откогато в края на февруари Русия нахлу в суверенна и демократична Украйна. Подложен на невиждани наказания от страна на Запада, Путин се стреми да укрепи връзките си с страни от Африка и Азия, изключително с Китай. Москва беше изцяло солидарна с основния си съдружник Пекин по време на визитата на Пелоси през август в самоуправляващия се, либерален Тайван, който Китай счита за своя територия. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР