Руският президент Владимир Путин обсъди усилията за изглаждане на разногласията

...
Руският президент Владимир Путин обсъди усилията за изглаждане на разногласията
Коментари Харесай

Путин обсъди близкоизточния процес по телефона с Тръмп

Руският президент Владимир Путин разиска напъните за изглаждане на различията сред израелци и палестинци в телефонен диалог с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, предадоха ТАСС и Ройтерс.

"Преди малко водих диалог по телефона с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Обсъдихме, несъмнено, и палестинско-израелския президент Махмуд Абас ", сподели Путин.

Пресслужбата на Кремъл заяви, че в този диалог Тръмп е поднесъл съболезнования на Путин за злополуката на съветския пътнически аероплан в Подмосковието, в която починаха всичките 71 души на борда.

Абас съобщи, че Палестинската самостоятелна власт няма да си сътрудничи със Съединени американски щати в качеството им на медиатор по решение на близкоизточния въпрос и разчита на основаването на многостранен механизъм, в който Вашингтон да е единствено един от участниците, по модела на този, с който се реализира иранското нуклеарно съглашение.

Той дефинира като "плесница " решението на Вашингтон да трансферира посолството на Съединени американски щати в Израел от Тел Авив в Ерусалим.
Абас също изрази от свое име и от името на палестинския народ съболезнования на Путин за злополуката на съветския пътнически аероплан.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР