Руският президент Владимир Путин обеща да провери твърденията за преследване

...
Руският президент Владимир Путин обеща да провери твърденията за преследване
Коментари Харесай

Путин обеща да провери има ли гонения срещу Свидетели на Йехова в Русия

Руският президент Владимир Путин даде обещание да ревизира изказванията за гонене на членовете на религиозната организация "Свидетели на Йехова ", съобщи Асошиейтед прес.

Русия публично забрани предходната година тази християнска деноминация и я разгласи за екстремистка организация. Почти 100 почитатели на "Свидетели на Йехова " са с повдигнати обвинявания, а 25 са в пандиза в очакване на развой.

Правозащитници сложиха предходната седмица въпроса за ориста на "Свидетелите на Йехова " пред президента Путин, който разкритикува обвиняванията в екстремизъм против религиозните почитатели като "пълна нелепост " и даде обещание да се запознае с настоящите правосъдни каузи. Неговото изявление по въпроса беше публикувано през вчерашния ден от Кремъл.

Преди възбраната от централата на "Свидетели на Йехова " твърдяха, че имат към 170 000 последователи в Русия.

Забраната на "Свидетели на Йехова " беше наложена на фона на растящото въздействие на Руската православна черква. Православното християнство стана на процедура публична вяра в Руската федерация, показва Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР