Руският президент Владимир Путин обеща, че ще обърне повече внимание

...
Руският президент Владимир Путин обеща, че ще обърне повече внимание
Коментари Харесай

Путин обяви укрепване на ядрената триада с акцент върху ракети САРМАТ

Руският президент Владимир Путин даде обещание, че ще обърне повече внимание на укрепването на нуклеарните сили с разполагане на нова междуконтинентална балистична ракета, изстрелване на хиперзвукови ракети и прибавяне на нови нуклеарни подводници, заяви Си Ен Ен.

В навечерието на годишнината от украинската опозиция против съветската инвазия Путин даде знак, че е подготвен да приключи контрола върху нуклеарните оръжия, както е планувано в контракта Нов СТАРТ, който той подписа със Съединени американски щати през 2010 година и който реши да приключи едностранно този вторник.

" Ще обърнем по-голямо внимание на укрепването на нуклеарната триада ", съобщи Путин в послание към нацията преди Деня на бранителите на отечеството и се базира на нуклеарните ракети с въздушно, наземно и морско базиране.

Руският президент съобщи, че през тази година има намерение да разположи ракети САРМАТ, известни на Запад като „ Сатана II “, които могат да носят няколко нуклеарни бойни глави.

В понеделник Си Ен Ен заяви, че по време на визитата на президента на Съединените щати Русия е направила тестване с междуконтинентална балистична ракета. Очевидно това тестване е било осъществено точно с ракета САРМАТ. /БГНЕС

Москва / Русия
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР