Руският президент Владимир Путин няма непосредствени планове за мир в

...
Руският президент Владимир Путин няма непосредствени планове за мир в
Коментари Харесай

Столтенберг: Западът трябва да се подготви за дълга война в Украйна

Руският президент Владимир Путин няма непосредствени проекти за мир в Украйна и по тази причина Западът би трябвало да се приготви да дава смъртоносна помощ на Киев още дълго време. За това предизвести генералният секретар на НАТО. Ожесточените боеве, които сега са съсредоточени към Бахмут в Източна Украйна, демонстрират, че Русия е подготвена просто да хвърли още хиляди бойци, да вземе доста жертви против минимални изгоди, съобщи ръководителят на НАТО.

Столтенберг приветства стартирането на нов многонационален флот от въздушни танкери във военновъздушната база Айндховен в Нидерландия, който съгласно него към този момент е потвърдил своята стойност.
Тези самолети ще ни дават благоприятни условия за презареждане във въздуха, въздушен превоз и здравна евакуация на международно равнище. А самолетите-цистерни са гръбнакът на съюзническата въздушна мощност. Те могат да поддържат нощни интервенции, което разрешава на изтребителите да останат във въздуха доста по-дълго, и могат да транспортират ранен или болен личен състав от всяка страна по света.
Йенс Столтенберг, общоприет секретар на НАТО

Само през предходната година флотът извърши повече от 500 задачи, зареждайки с гориво стотици изтребители на НАТО, които поддържат въздушното пространство на съдружниците в сигурност.

Нидерландският боен министър прикани флотът да бъде " ентусиазъм за още доста бъдещи планове ".

„ Ето какво би трябвало да бъде бъдещето на съдействието в региона на защитата. И в случай че желаеме да защитим нашите страни и в случай че желаеме Украйна да завоюва тази война, би трябвало да влагаме дружно “, сподели Кайса Олонгрен, министър на защитата на Нидерландия.

Още пет други страни, вземат участие в плана - Белгия, Чехия, Германия, Люксембург и Норвегия.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР