Руският президент Владимир Путин няма да присъства на среща на

...
Руският президент Владимир Путин няма да присъства на среща на
Коментари Харесай

Путин няма да пътува за срещата на Г-20 в Бали

Руският президент Владимир Путин няма да участва на среща на водачите на страните от Г-20 на остров Бали идната седмица, оповестиха в четвъртък индонезийски и съветски публични представители, съобщи Ройтерс.

Вместо това Москва ще бъде представлявана от съветския външен министър Сергей Лавров, споделиха чиновниците.

Руският президент е подготвен да се причисли виртуално към една от срещите на върха, сподели Джоди Махарди, представител на индонезийския координиращ министър по морските и капиталовите въпроси.

Като хазаин на Г-20 Индонезия устоя на натиска от западните страни и Украйна да отдръпна поканата си към Путин от срещата на върха и да изключи Русия от групата поради войната в Украйна, заявявайки, че няма пълномощия да направи това без консенсус сред членовете.

Говорител на съветското посолство в Индонезия удостовери, че Путин няма да участва на срещата, само че не даде спомагателни уточнения.

Индонезийският президент Джоко Видодо се опитваше да посредничи в геополитическите търкания сред силите в Г-20. Срещите тази година включваха напускания и закани за протест, провокирани от напрежението към нашествието, която Русия назовава „ специфична интервенция “

Президентът, който е необятно прочут като Джокови, сподели в скорошно изявление за „ Файненшъл таймс “, че Русия е добре пристигнала на срещата на върха, която съгласно него ще бъде засенчена от „ доста обезпокоително “ повишаване на интернационалното напрежение.

„ Г-20 не е предопределен да бъде политически конгрес. Той е предопределен да бъде за стопанска система и развиване “, сподели той.

Индонезия също предложения украинския президент Володимир Зеленски, който сподели, че няма да взе участие, в случай че Путин го направи, и се чака да се причисли виртуално.

Редица други международни водачи би трябвало да участват на срещата на върха, която стартира на 15 ноември, в това число президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и китайският президент Си Дзинпин.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР