Руският президент Владимир Путин няма да присъства на погребението на

...
Руският президент Владимир Путин няма да присъства на погребението на
Коментари Харесай

Графикът на Путин не му позволява да присъства на погребението на Горбачов

Руският президент Владимир Путин няма да участва на погребението на последния руски водач Михаил Горбачов в събота заради ограничавания в графика, оповестиха от Кремъл.

В диалог с кореспонденти представителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че Путин е отдал почитта си в четвъртък сутринта, като е посетил и положил венец в Централната клинична болница в Москва, където Горбачов умря във вторник.

„ За страдание, работният график на президента няма да му разреши да направи това на 3 септември, по тази причина той реши да го направи през днешния ден “, сподели Песков.

Той добави, че погребението на Горбачов ще има " детайли " на държавно заравяне, в това число почетен часовой, и че страната оказва помощ за организацията, съобщи Ройтерс.

Путин и Горбачов имаха комплицирани връзки. През годините Горбачов подлагаше на критика някогашния сътрудник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), само че и го хвалеше за постоянното развиване на Русия.

В предишното Путин съобщи, че разпадането на Съюз на съветските социалистически републики е " най-голямата геополитическа злополука на века ".

В приветствена депеша за 90-годишнината на Горбачов Путин го нарече  " невероятен " политик, който оказа помощ за смяна на международната история.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР