Руският президент Владимир Путин „не показва никакви признаци да се

...
Руският президент Владимир Путин „не показва никакви признаци да се
Коментари Харесай

САЩ вече са наясно: Путин не показва никакви признаци да се ангажира със сериозна дипломация

Руският президент Владимир Путин „ не демонстрира никакви признаци да се ангажира със сериозна дипломация ". Това сподели вицепрезидентът на Съединени американски щати Камала Харис, и упрекна Москва в „ зверско и възмутително държание “ в Украйна, съобщи Агенция Франс Прес.

„ Съединени американски щати се пробват да вземат участие интензивно в дипломацията. От всичко забелязано и казано дотук Путин не демонстрира никакви признаци да се ангажира със сериозна дипломация “, сподели Харис, която бе на посещаване в Румъния.

„ Ние считаме, че дипломацията е методът за разрешаване на проблемите, само че в това време би трябвало да подсигуряваме силата на нашите съдружници. А Русия би трябвало да знае, че има съществени последствия за дейностите си в Украйна “, сподели Харис на конференция в Букурещ с румънския Президент Клаус Йоханис.

„ Всяка умишлена офанзива оръжия, ориентирани към цивилни жители, е военно закононарушение. Точка! “, сподели Харис като уточни нападението на детска болница с родилно поделение в украинския пристанищен град Мариупол, при което бяха убити минимум трима души, в това число дете.

До момента Световната здравна организация е записала 26 офанзиви и минимум 12 смъртни случая след офанзиви на здравни заведения в Украйна.

Тази седмица Харис посети съдружниците от НАТО Полша и Румъния, с цел да покаже поддръжката на Съединени американски щати на фона на спора в прилежащата им Украйна. Миналия месец Вашингтон преразпредели 1000 военнослужещи на Съединени американски щати от Германия в Румъния./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР