Руският президент Владимир Путин не планира да присъства на погребението

...
Руският президент Владимир Путин не планира да присъства на погребението
Коментари Харесай

Путин няма да изпрати Пригожин в последния му път

Руският президент Владимир Путин не възнамерява да участва на погребението на водача на наемническата формация " Вагнер " Евгений Пригожин, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, оповестиха " Комерсант " и други съветски осведомителни организации.

Песков съобщи пред кореспонденти, че Кремъл не знае по какъв начин е планувано да се организира погребението.

" Присъствието на президента не се планува ", съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков в отговор на въпрос дали Путин ще отиде на погребението на основателя на частната военна компания " Вагнер ". Говорителят на Кремъл добави, че не разполага с съответна информация за погребението, а организацията му зависи от фамилията.

Пригожин почина, когато бизнес самолетът му се разруши предходната седмица, два месеца откакто той и наемниците му от " Вагнер " проведоха протест против съветското военно управление. В края на юни силите на частната военна компания поеха контрола над Ростов и напреднаха към Москва, само че по-късно стопираха и да се отдръпнаха на 200 км от столицата.

Кремъл отхвърли като " безспорна неистина " догатката на някои западни политици и коментатори, че Путин е наредил Пригожин да бъде погубен за възмездие.

Беларуският президент Александър Лукашенко пък преди дни описа, че при последната си аудиенция в Емирства при започване на годината получил сериозна информация за нападение против Пригожин.

Споделил това с посланика на Русия в ОАЕ, шифрограма била пратена и до Владимир Путин и шефа на ФСБ Александър Бортников.

След известно време Пригожин самичък удостоверил, че Путин го е предизвестил за готвено нападение.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР