Руският президент Владимир Путин не планира да обсъди евентуална доставка

...
Руският президент Владимир Путин не планира да обсъди евентуална доставка
Коментари Харесай

Русия отрече твърденията на САЩ: Путин няма да обсъжда доставката на ирански дронове

Руският президент Владимир Путин не възнамерява да разиска възможна доставка на дронове от Иран по време на идното си посещаване в Техеран другата седмица, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ДПА и Франс прес.

В понеделник Съединените щати оповестиха, че Русия има намерение да се снабди с безпилотни летателни апарати от Ислямската република. Днес Песков отхвърли да разяснява тези изказвания.

Съединените щати разполагат с информация, съгласно която Иран се готви да даде на Русия до няколкостотин дрона, в това число такива, които може да бъдат оборудвани с оръжия, сподели съветникът в Белия дом по въпросите на националната сигурност Джейк Съливан. Иран отхвърли американските изказвания. Той сподели, че има софтуерно съдействие с Русия, само че то датира доста отпреди войната в Украйна.

Вчера Кремъл заяви, че съветският президент ще се срещне на 19 юли в Техеран с сътрудниците си от Иран и Турция, Ебрахим Раиси и Реджеп Тайип Ердоган, с цел да обсъдят спора в Сирия.

Путин ще посети Техеран в " забавен миг ", сподели през днешния ден Съливан, представен от Ройтерс. Той добави, че " задълбочаването на съюза сред Русия и Иран, с цел да бъдат убивани украинци, е нещо, на което целият свят би трябвало да обърне внимание и да оцени като сериозна опасност ".

/НС/
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР