Руският президент Владимир Путин не осъзнава, че нахлуването в Украйна

...
Руският президент Владимир Путин не осъзнава, че нахлуването в Украйна
Коментари Харесай

Шолц: Путин не осъзнава, че нахлуването в Украйна е грешка

Руският президент Владимир Путин не осъзнава, че нахлуването в Украйна е неточност, сподели немският канцлер Олаф Шолц, откакто водачите разговаряха по телефона във вторник, оповестява БиБиСи.

Говорейки пред кореспонденти в сряда, Шолц разяснява, че е призовал Путин да изтегли войските и да стартира още веднъж договаряния с Украйна по време на 90-минутния диалог.

Той прикани Русия да зачита суверенитета на Украйна. Канцлерът е под напън да усили военната поддръжка за Киев.

Шолц сподели, че изтеглянето на съветските войски от Украйна ще бъде единственият метод " мирът да има късмет в района ".

Въпреки че Путин " за жалост " не е трансформирал позицията си по отношение на нашествието, Шолц акцентира какъв брой е значимо да продължим да приказваме с него.

" Редно е да беседваме между тях и да кажем каквото има да се каже по тази тематика ", сподели господин Шолц.

Оръжията, доставени от Германия на Украйна, са били " решаващи и са повлияли " за развиването в Източна Украйна, добави той.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба разкритикува Германия, че не е изпратила повече оръжия. Той написа в Twitter във вторник, че Украйна се нуждае от повече военна поддръжка, " с цел да освободи хората и да ги избави от геноцид ". " Нито един разумен мотив за какво тези оръжия не могат да бъдат доставени, единствено нереални страхове и извинения. От какво се опасява Берлин, а Киев не? ", добави той.

Коментирайки телефонния диалог с Шолц, Кремъл упрекна Украйна за продължаващото принуждение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР