Руският президент Владимир Путин не коментира темата с Пригожин. В

...
Руският президент Владимир Путин не коментира темата с Пригожин. В
Коментари Харесай

Путин не коментира новината за Пригожин

Руският президент Владимир Путин не разяснява тематиката с Пригожин. В момента, в който стана ясна новината за самолетната злополука, в която евентуално е умрял водачът на „ Вагнер ”, Путин говореше на събитие в Курск, заяви. Събитието е отдадено на 80-годишнината от успеха на Съветския съюз над нацистка Германия. Битката през 1943 година се счита за най-голямата танкова борба в историята.

Путин не загатна нищо за злополуката, само че отдаде респект на съветските бойци, които „ се борят самоуверено и уверено ” в Украйна.

По-рано денем президентът на Русия взе участие в срещата на върха на БРИКС в Южна Африка, само че онлайн. По време на събитието той съобщи, че се ангажира да постави завършек на войната в Украйна, за чието начало упреква Запада.

Припомняме, че в сряда вечерта съветското министерство на изключителните обстановки осведоми, че ръководителят на групировката " Вагнер " Евгений Пригожин е бил в листата с пасажерите на разрушил се аероплан в съветската Тверска област, като всички пасажери са починали.

Стана ясно, че моделът на аероплан „ Ембраер “, в който се твърди, че е пътувал Евгений Пригожин, е имал единствено един случай за повече от 20 години употреба и този случай не е обвързван с механична щета, заяви Ройтерс.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР