Руският президент Владимир Путин не иска да повярва, че Украйна

...
Руският президент Владимир Путин не иска да повярва, че Украйна
Коментари Харесай

Путин не иска да повярва, че Украйна съществува

Руският президент Владимир Путин не желае да повярва, че Украйна съществува. Но не по този начин работят актуалните народи. Идеята на Путин е, че Русия и Украйна са едно, единствено тъй като това са неговите визии за предишното. Това е известно като империализъм. По този метод американският историк Тимъти Снайдър разказва скупчването на съветски войски покрай Украйна в разбор за вестник The Washington Post.

Възможността за съветска инвазия в Украйна стъпва върху антични легенди. Преди месеци Путин показа своята митична теза в есе, озаглавено „ За историческото единение на руснаци и украинци “. Основната концепция е, че Русия има право да претендира за Украйна поради неща, които са се случили преди хиляда години в Киев. По това време Киев е бил търговски център на викингски робовладелци, които печелят превъзходство над локалните хазари. Необходима е огромна фикция, с цел да видите причина поради това Русия да нахлуе в Украйна през 21 век. Ако страните могат да претендират за други страни въз основа на хилядолетни легенди, актуалната държавна система престава да съществува.

Путин се опълчва на главния юридически принцип на държавния суверенитет и главния честен принцип на демокрацията. Хората, които приказват за други народи като за дребни братя, желаят да бъдат огромния брат, или Биг Брадър. Дали Украйна е нация или не е въпрос за украинците, не за Путин. За съветския президент Западът носи виновност за това, че украинците не дават отговор на този въпрос по метода, по който желае Путин. Той наподобява има вяра, че украинците ще споделят мнението му за „ историческото единство”, единствено когато Западът не е в уравнението. Руската агитация е построена от легенди и контрафакти, всички завъртени в посока на съветското великолепие и непорочност. Пропагандата има за цел да сътвори непрекъснатата хипотеза, че Русия е жертва. Това, че руснаците са страдали през 20 век, несъмнено, е отвън всякакво подозрение. Хората, живеещи в съветската република на Съюз на съветските социалистически републики, умират (в ужасяващи количества) при сталинизма и по време на немската окупация. Това са неоспорими обстоятелства. Но те са експлоатирани от Кремъл, с цел да основат чувство, че единствено руснаците са потърпевши и затова единствено съветските водачи могат да съдят другите. „ Геноцид” и „ фашизъм” се трансформират във вълшебни думи, които, когато бъдат произнесени, разрешават на руснаците да вършат каквото си желаят, в това число да нахлуват в прилежащи страни. И въпреки всичко хората в украинската република на Съюз на съветските социалистически републики страдат повече, както от сталинизма, по този начин и от германците. Украинците през днешния ден имат толкоз право да си спомнят предишното, колкото руснаците. След Втората международна война Съюз на съветските социалистически републики основава външна империя в Източна Европа. Тези комунистически копия на режими са обединени във боен съюз, прочут като Варшавския контракт. Руската агитация през днешния ден употребява друга фамилна метафора, с цел да опише някогашните си републики: съветските дипломати приказват за някогашните руски републики и тогавашни сателитни страни като „ сираци “. Варшавският пакт е употребен за навлизане в не една от тези страни и потушаване със мощ на протести за народна власт и независимост. След революциите от 1989 година членките на Варшавски контракт аплайват за присъединение към НАТО по аргументи, които всички, в това число съветските водачи, схващат чудесно по това време.

Русия може да недоволства, че някогашните републики желаят да влязат в НАТО, само че тези предпочитание не са резултат от беззаконието на Запада или на нарушените обещания. Те са резултат от руското и по-късно съветско държание. Членството в НАТО не беше известно в Украйна, до момента в който Русия не нахлу в страната през 2014 година Не е изненадващо, че множеството украинци през днешния ден желаят страната им да принадлежи към всесилен защитителен съюз. В началото на 2014 година съществена тематика на Кремъл беше концепцията, че Украйна е „ провалена страна “, която изисква руснаците да я поправят. Държава, която твърди, че друга страна в действителност не съществува, се държи като империя. Украйна е също толкоз страна, колкото и Русия. С нахлуването в Украйна и анексирането на Крим през 2014 година Русия наруши интернационалното право като цяло и споразуменията си с Украйна в частност. Може би най-горчиво е нарушаването на Меморандума от Будапеща от 1994 година По това време Украйна е третата по величина нуклеарна мощ в света и се съгласява да се откаже от нуклеарните си оръжия в подмяна за сигурност от Съединените щати, Англия и Руската федерация. Редно е да се запитаме дали Русия ще съблюдава бъдещи съглашения, откакто нарушава към този момент подписаните?

Путин също по този начин твърди, че Русия е жертва на днешна Украйна поради намаляващото въздействие на съветската просвета в страната. Истината е, че никоя украинска политика в никакъв случай не е довела до толкоз украинизация, колкото войната на Русия против Украйна. Хората, които приказват съветски в Украйна, са доста по-свободни от хората, които приказват съветски в Русия. Такъв образец е президентът на Украйна. Володимир Зеленски, чийто най-хубав език е съветският, победи предшественика си Петро Порошенко на демократични избори през 2019 година В Русия сходен политически напредък е неосъществим. Последователен детайл на съветската агитация е изказванието, че каквото и да се случи, отговорен е Западът. Мирът и сигурността не могат да бъдат подсигурява, като се стъпва на легенди от предишното и безконечната непорочност на Москва.

Русия постоянно е права, Украйна не съществува, а американците са отговорни за всичко.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР