Руският президент Владимир Путин не е давал нови заповеди по

...
Руският президент Владимир Путин не е давал нови заповеди по
Коментари Харесай

Песков: Русия не щурмува Азовстал

Руският президент Владимир Путин не е давал нови заповеди във връзка с завода " Азовстал " в Мариупол, предходните решения за анулация на нападението и блокиране на индустриалната зона към момента са в действие, сподели пред кореспонденти Дмитрий Песков, прессекретар на президента, представен от ТАСС.

Така той разяснява изказванията на украинската страна, която твърди, че съветските войски са проникнали на територията на завода през нощта и са влезнали в тежки боеве.

" Вие бяхте очевидци: обществено президентът и висш главнокомандващ издаде заповед войските да се въздържат от нападението. Не са били давани други заповеди от главнокомандващия ", споделя Песков

Той удостовери, че обсадата на територията на завода продължава, като означи, че там работят и филантропични коридори.

Коментирайки изказванията за боевете в тази индустриална зона, прессекретарят на президента на Руската федерация напомни: " Украинската страна, изключително тези, които са намерили леговище на територията на завода, са добре известни с обстоятелството, че непрестанно създават голямо количество неистини и подправени вести ". " Затова информацията, която идва от тях, би трябвало деликатно да се филтрира ", посъветва той.

На 21 април Путин, на среща с министъра на защитата Сергей Шойгу, назова нападението против Азовстал " несвоевременно " и подреди да бъде анулирано, като инструктира военните да блокират тази индустриална зона, тъй че " пиле да не прехвръкне. " На 4 май Шойгу сподели, че остатъците от украинската военна формация са били несъмнено блокирани по целия периметър на Азовстал, съветските въоръжени сили не престават да се пробват да ги убедят да сложат оръжие и да освободят цивилните. В сряда Песков сподели, че съветските войски не щурмуват територията на завода, а потискат опитите на блокирани там бойци да доближат до огневи точки.
ТЕМА преди 22 минути 531 преди 58 минути 784 преди 2 часа 681
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР