Руският президент Владимир Путин назначи досегашния си зам.-министър на външните

...
Руският президент Владимир Путин назначи досегашния си зам.-министър на външните
Коментари Харесай

Кремъл избра дипломат „тежка категория” за посланик в САЩ

Руският президент Владимир Путин назначи досегашния си зам.-министър на външните работи Анатолий Антонов за дипломат в Съединени американски щати, съобщи ТАСС.

„ С декрет на президента Анаталой Иванович Антонов е назначен за ексклузивен и пълномощен дипломат на Руската федерация в Съединени американски щати, и за непрекъснат представител на РФ при Организация на обединените нации във Вашингтон “, се споделя в формалното известие, оповестено на електронната страница на Кремъл. Днес Антонов беше освободен от поста си в съветското Министерство на външните работи, с цел да може да заеме новата си дипломатическа служба.

Името му беше спрягано още след президентските избори в Съединени американски щати, когато в Москва започнаха да търсят заместител на прекаралия 8 години във Вашингтон Сергей Кисляк. Рокадата идва след решението на Съединени американски щати да спре издаването на визи за руснаци - следващ скандал сред двете страни след обвиняванията за интервенция в изборите зад Океана.

Анатолий Антонов е роден в Омск през 1955 година, приключил е МГИМО през 1978 година От същата година работи в системата на руското външно министерство, в това число и на задгранични задачи.

В интервала 2004 година – 2011 година е бил шеф на дирекцията по сигурността и разоръжаването във външното министерство. От 2011 година до предходната година е бил зам.-министър на защитата, а през декември 2016 година отиде на същия пост във външното ведомство.

След събитията в Крим и Украйна на Антонов бяха наложени наказания от страна на Европейски Съюз и Украйна поради подозрения, че е съдействал за дестабилизацията на някогашната руска република.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР