Руският президент Владимир Путин настоя днес, че интересите и сигурността

...
Руският президент Владимир Путин настоя днес, че интересите и сигурността
Коментари Харесай

Путин: Отворен съм за диалог, но интересите на Русия не подлежат на преговори

Руският президент Владимир Путин настоя през днешния ден, че ползите и сигурността на страната му не подлежат на договаряния, като посочи огромните й военни благоприятни условия, само че съобщи, че е ситуиран да се търсят " дипломатически решения " в рецесията към Украйна, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

" Страната ни постоянно е отворена за пряк и почтен разговор, за търсене на дипломатически развръзки за най-сложните проблеми ", сподели Путин в излъчено по малките екрани слово по случай отбелязвания през днешния ден в Русия Ден на бранителя на отечеството.

Но " ползите на Руската федерация и сигурността на жителите й са безусловни за нас ", добави той. Путин желае от Запада гаранции, по-специално заричане Украйна в никакъв случай да не стане член на НАТО и алиансът да спре усилването си край границите на Русия, припомня Агенция Франс Прес.

Посочвайки като опасност за Русия " разклащането на системата за надзор над въоръженията " и " военната интензивност на НАТО ", съветският президент още веднъж съобщи, че паниките на страната му " остават без отговор ".

Той даде обещание Москва да продължи да развива качествата на своята войска и флот, " напредналите цифрови технологии " и изкуствения разсъдък, също и така наречен хиперзвукови оръжия.

През последните години Русия разви хиперзвукови ракети, които показва за " непобедими " -. способни да преодоляват всички съществуващи противоракетни щитове. Федерацията постоянно е упреквана също, че организира огромни хакерски атаки и дезинформационни акции против своите съперници.

Киев и Западът от седмици упрекват Москва, че приготвя навлизане в Украйна. В понеделник Русия призна за самостоятелни страни две сепаратистки територии в източните райони на прилежащата страна. Остават опасенията, че може да последва военна ескалация наоколо до границите на Европейски Съюз.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР