Руският президент Владимир Путин нареди на военното командване да въведе

...
Руският президент Владимир Путин нареди на военното командване да въведе
Коментари Харесай

Путин приведе ядрените сили в най-висока бойна готовност |

Руският президент Владимир Путин подреди на военното командване да вкара " стратегическите сили ", в това число и нуклеарните оръжия, в най-високата степен на бойна подготвеност, оповестиха международните организации.

Причината са " нападателните " изказвания на водачите на НАТО и наложените на Русия стопански наказания, които по време на телевизионното си изказване през днешния ден Путин дефинира като " противозаконни ".

Държавната осведомителна организация РИА Новости, базирайки се на съветското министерство на защитата, заяви, че стратегическите сили " са предопределени да възпират експанзията против Русия и нейните съдружници, в това число и при война с Русия, употребявайки в това число и нуклеарни оръжия ".

Преди минути посланикът на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Линда Томас-Гринфийлд разяснява този хода на Путин и го дефинира като " изцяло недопустим ", съобщи Би Би Си.

В изявление за Си Би Европейски Съюз тя съобщи, че Западът би трябвало да направи всичко допустимо, с цел да спре дейностите му.

*Обновена в 16:35 ч.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР