Руският президент Владимир Путин нареди на армията да обезпечи мира

...
Руският президент Владимир Путин нареди на армията да обезпечи мира
Коментари Харесай

Руската армия влиза в Донбас. Москва: Руски войски не са нахлули на територията на Украйна

Руският президент Владимир Путин подреди на армията да обезпечи мира в Донецк и Луганск - двете украински области, които Москва призна за самостоятелни страни.

" Във връзка с апелите на ръководителите на ДНР и ЛНР, Министерството на защитата на Руската федерация да подсигурява, че въоръжените сили на Руската федерация на територията на републиките извършват мироопазващи функционалности до сключването на контракта ", се споделя в президентския декрет.

В обществените мрежи се появиха видеокадри от влизането на съветски елементи на територията на двете републики. Според Интерфакс, две колони бронирана техника напредват в Донецка област на север и на запад. Жители на Донецк свидетелстват, че към 23 ч. съветска бронирана техника е пристигнала в центъра на града, като нейното прекосяване е траяло един час. На територията на двете области Л/ДНР няма данни за бойни дейности.

Засега не става дума за разполагане на военни бази в ДНЛ и ЛНР, отсече съветското външно министерство през днешния ден. Руски войски не са нахлули на територията на Украйна, това е осведомителна провокация, съобщи секретарят на Съвета по национална сигурност и защита Алексей Данилов, предава УНИАН. Ако това се беше случило, щяхме да имаме информация, добави той.

Колоната, която е предходна през Донецк не е от елементи на съветската войска, а от милицията на ДНР, настояват военни репортери. Очакванията са, че съветската войска ще влезе откакто договорите с Л/ДНР бъдат утвърдени през днешния ден от съветската Дума, както и от парламентите на двете републики. Възможно е това да стане публично на следващия ден, 23 февруари, когато Русия чества Деня на бранителите на родината.

В подписаните по-рано контракти сред Русия и Л/ДНР, се споделя, че страните ще провеждат взаимна защита и ще се защищават при експанзия от трета страна. 10-годишните контракти плануват всички граници на Луганската национална република да се охраняват взаимно, т.е. и от съветски елементи.

Украинският президент Зеленски се обърна към нацията в 2 часа след среднощ с думите " Причина за безсънна нощ няма " и " Границите на страната остават същите, без значение от дейностите на Русия ". " На никой нищо няма да дадем ", съобщи Зеленски и добави, че прави оценка дейностите на Русия като нарушаване на териториалната целокупност на Украйна. Президентът акцентира правото на Украйна на групова отбрана. Зеленски акцентира, че няма да вкара изключително състояние в югоизточна Украйна и държи на спокойно решение на разногласията - той изиска среща на Нормандската четворка.

В украинските обществени мрежи стартира да се популяризира известие на локалното министерство на защитата, което моли в обществените мрежи да не се популяризира информация за придвижването на войските.

Cлeд ĸaтo Bлaдимиp Πyтин пpизнa нeзaвиcимocттa нa yĸpaинcĸитe oблacти Дoнeцĸ и Лyгaнcĸ, cъщoтo нaпpaви пpaвитeлcтвoтo нa Acaд в Cиpия, xycитe в Йeмeн, Beнeцyeлa, Kyбa и Hиĸapaгya.

Peшeниeтo нa Bлaдимиp Πyтин зa Дoнбac нaпълнo пpoмeнят cвeтoвния peд, зaяви пpeзидeнтът нa Cъpбия Byчич.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР