Руският президент Владимир Путин нареди да бъде разширена програмата за

...
Руският президент Владимир Путин нареди да бъде разширена програмата за
Коментари Харесай

Преференциални ипотечни кредити

Руският президент Владимир Путин подреди да бъде разширена програмата за преференциални ипотеки за фамилии, в които е родено дете преди края на 2023 година Такава ипотечна стратегия при 6% годишна рента започва през 2018 година Максималният размер на заема, според от района, е от 6 до 12 милиона рубли.

„ Гарантира се приемането на решения за разширение на правото на фамилии с деца да получават ипотечен жилищен заем при преференциални лихви, при изискване че детето се роди в фамилията преди 31 декември 2023 година “, се споделя в заповедта на съветския президент дадена на държавното управление. Срокът за нейното осъществяване е 1 септември.

Сега преференциалната ипотечна стратегия важи за фамилии, в които е родено дете от началото на 2018 година до края на 2022 година В същото време подобен заем може да бъде взет до края на 2023 година

Програмата за преференциални фамилни ипотеки при 6% годишна рента започва през 2018 година Кредитът се издава за закупуване на жилище на първичния пазар или рефинансиране на издадени жилищни заеми. Максималният размер на заема за Москва, Санкт Петербург, Московска и Ленинградска област е 12 милиона рубли, за останалите райони - 6 милиона рубли. Първоначалното вноска би трябвало да е минимум 15% от цената на жилището.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР