Руският президент Владимир Путин нанесе удар по най-уязвимото място на

...
Руският президент Владимир Путин нанесе удар по най-уязвимото място на
Коментари Харесай

“Уолстрийт Джърнъл”: Путин удари по най-уязвимото място лидерите на Европа

Руският президент Владимир Путин нанесе удар по най-уязвимото място на водачите на страните от Европейския съюз - техния електорален рейтинг, написа американският вестник “Уолстрийт Джърнъл ”.

„ В огромните стопански системи на Европа изборите ще се проведат към идната зима, когато най-остро ще се усети неналичието на съветски газ в домовете и предприятията на Европа. Германия, която е мощно подвластна от доставките на съветски газ, ще стартира своето електорално тестване през октомври с районни избори във федералната провинция Долна Саксония. Италия, различен главен вносител на съветски газ, е изправена пред общонационални избори в средата на идната година”, разкрива американското издание.

Според създателите това ще бъде най-тежкото тестване за сегашните водачи на европейските страни. Ще им бъде извънредно мъчно да реализират мечтаните резултати на фона на недоволството на народа от внезапното нарастване на цената на силата.

В публикацията се отбелязва, че европейските държавни управления са принудени да усилят разноските, с цел да смекчат удара върху потребителите. Така френският президент Макрон утвърди отпущането на 28 милиарда евро за цели, предопределени да лимитират цените на природния газ и да дават отстъпки за бензина.

Според “Блумбърг” Европа, заради намаляването на доставките от Русия, към този момент е почнала да употребява газа, закупен за зимата.

Кремъл заяви, че намаляването на доставките на газ за редица европейски страни се дължи на това, че заради наказания турбините на “Сименс”, които са били употребявани за доставка на газ за “Северен поток”, не се връщат от ремонт в Канада, няма нищо съзнателно от съветска страна.

В петък “Газпром” понижи на половина доставките на италианската енергийна компания “Ени”. В същото време от корпорацията обявиха, че Италия може да " преживее зимата ", даже в случай че доставките на газ от Русия бъдат изцяло прекъснати.

Освен това “Газпром” спря доставките на съветски газ за България, Дания, Холандия, Полша и Финландия, чиито контрагенти не заплатиха в точния момент за енергийните запаси и отхвърлиха да правят заплащания в рубли.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР