Руският президент Владимир Путин може да загуби подкрепата на провоенно

...
Руският президент Владимир Путин може да загуби подкрепата на провоенно
Коментари Харесай

ISW: Путин може да загуби подкрепата на руските ястреби

Руският президент Владимир Путин може да загуби поддръжката на провоенно настроената общественост заради обстоятелството, че неговите войски не съумяха да изтласкат украинските сили от артилерийската зона на краткотрайно окупирания Донецк.

Това заяви Институтът за проучване на войната (ISW).

Анализаторите означават, че съветският боен нарушител Игор Гиркин непосредствено подлага на критика своя деспот за това, че не е съумял да " отбрани " Донбас, което беше несъмнено като една от задачите на " СВО ".

" Гиркин реагира по-специално на това, че съветският президент дефинира хода на " специфичната интервенция " като " постоянен ", заявявайки, че единствено Путин и съветското министерство на защитата считат войната за сполучлива ", се показва в отчета на ISW.

Експертите цитират и различен съветски войник, Александър Ходаковски, който споделя, че дългото ръководство на Путин " не е било изцяло сполучливо ". Той също по този начин приказва за корупцията в Руската федерация и акцентира, че това състояние не може да бъде променено единствено посредством премахване на началника на Генералния щаб Валерий Герасимов от поста му (което Путин към момента не е направил официално).

Освен това военнопрестъпникът упреква съветските войски, че не са водили контрабатарейна пукотевица по време на защитата на Донецк.

" Критиката на Гиркин и Ходаковски е невиждано директна спрямо предходните им нападки против Кремъл. Тези очевидни нападки против Путин може би отразяват различията сред провоенно настроената общественост и съветския президент. Те от дълго време предизвестяват Кремъл за минусите на военната му акция, само че още първоначално се сплотиха към Путин, вярвайки, че неговата война - най-малкото - ще докара до съветска окупация на Донбас ", изяснява Институтът за проучване на войната.

В същото време анализаторите прибавят, че съветският деспот не е спазил обещанието си да " отбрани " хората в Донбас и не е постигнал локални военни цели в района.

" Условията на Путин за продължение на войната могат в допълнение да слагат под подозрение напъните му да успокои все по-нарастващата общественост от военни блогъри, представляващи значими националистически фракции и ползи ", обобщава ISW.

Досега Съединени американски щати не са полагали старания да попречат на Украйна да нанася удари по законни военни цели, ситуирани на суверенна украинска територия, а хипотетичното изказване на неразкрития американски източник е продължение на предходната политика.

Международното право разрешава на украинските сили да нанасят удари по законни цели даже на съветска територия, изключително по цели, от които съветските сили правят набези против украинската гражданска инфраструктура.

" Таймс " допусна, че това е " зелена светлина " за украински безпилотни удари по съветска територия.

Преди това украинските задължения към западните сътрудници предвиждаха, че Украйна има право да употребява мощ, с цел да си върне цялата територия, в това число територията, завзета от Русия през 2014 година

Основни заключения:

Неназован източник от Министерството на защитата на Съединени американски щати съобщи, че

- Пентагонът към този момент не упорства Украйна да се въздържа от удари по военни цели в Русия, като се има поради продължаващата акция на Русия за редовно заличаване на украинската сериозна инфраструктура.
- Руските сили нанесоха удари по украинската инфраструктура, употребявайки повече дронове, създадени в Иран, в сравнение с през предходните седмици.
- Руските управляващи все по-често внасят чеченски чиновници и бойци в поддръжка на административните режими в окупираните територии.
- ВСВ продължава контранастъплението си към Сватовое и нанася наземни удари край Кременна.
- Руските сили не престават да се пробват да напредват към Бахмут и покрай Авдеевка-Донецк и да пазят позициите си в западната част на Донецка област.
- Руските управляващи възнамеряват да започват стратегии в Руската федерация и в окупираните територии на Украйна за образование на деца за военна работа.
- Руските войски в окупираната Донецка област лишават цивилен коли, с цел да изградят отбранителни уреди.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР