Руският президент Владимир Путин може да свали от власт чеченския

...
Руският президент Владимир Путин може да свали от власт чеченския
Коментари Харесай

Путин сваля от власт Кадиров, сменя го с Ахмат II

Руският президент Владимир Путин може да смъкна от власт чеченския водач Рамзан Кадиров. Такова мнение изрази украинският политолог Николай Давидюк, представен от киевското издание УНИАН.

Експертът разяснява вчерашна среща на стопанина на Кремъл с ръководителя на самостоятелната южна република и неговия максимален наследник Ахмат Кадиров (роден през 2005 г.).

„ Ако диалогът с Кадиров старши имаше изцяло фиктивен темперамент, то беседата на Путин с детето на локалния властник бе изявление за работа “, сподели Давидюк.

Според политолога в Москва незабавно се търси човек, който да поеме управлението на Чечения. „ Рамзан Кадиров има проблеми със здравето. Състоянието му буди безпокойствие освен измежду лекарите, само че и измежду върхушката в Москва “, сподели още той.

Кадиров се възползва от случая, с цел да похвали триумфите на чеченските бойци в Украйна. Той акцентира, че те правилно следват заповедите на Путин и „ се стремят да работят до горчивия край “. В отговор Путин призна ролята на чеченските бойци и благодари на Кадиров.

Анализаторите от ISW означават, че Кадиров е бил нервозен по време на срещата, което евентуално демонстрира, че чувства значителен напън и се опитва да показа Чечения, себе си и войските си в позитивна светлина.

„ Рамзан Кадиров през вчерашния ден бе бледен и имаше на ръката си апарат за премерване на равнището на О2 в кръвта. Той също не нямаше никаква изява в обществените мрежи, както прави всекидневно “, добави Давидюк.

„ Вероятно Путин към този момент обмисля да смени Рамзан I с Ахмат II “, уточни още политологът.

Рамзан Кадиров пое ръководството на откакто неговият татко Ахмат Кадиров бе погубен при атентат в столицата на републиката град Грозни на 9 май 2004 г.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР