Руският президент Владимир Путин може да се срещне с най-висшия

...
Руският президент Владимир Путин може да се срещне с най-висшия
Коментари Харесай

Кремъл не изключва среща на Путин с Ван И в Москва

Руският президент Владимир Путин може да се срещне с най-висшия китайски посланик Ван И при визитата му в Москва, заяви представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

Песков сподели, че " руско-китайските връзки имат многостранен, съюзнически темперамент ". " Дневният ред е явен и доста необятен, тъй че има защо да се приказва ", означи той.

Ван И, завеждащ Канцеларията на Комисията по външни работи на Централен комитет на Китайската комунистическа партия, идва през днешния ден в Москва за диалози за вероятно спокойно съглашение за споразумяване на спора в Украйна, уточни Ройтерс, като се базира на дипломатически източник.

Миналата седмица Ван съобщи, че Пекин ще придвижи " позицията на Китай по отношение на политическото споразумяване на спора в Украйна “ и че Пекин е на страната на мира и сигурността, напомня организацията.

Ръководителят на китайския парламент сподели на съветския си сътрудник предходната година, че съветските дейности против Украйна са законен отговор на американските провокации.

След като поради войната в Украйна Западът наложи на Москва най-тежките наказания в актуалната история, Путин съобщи, че Русия се обръща към Азия, откакто епохи е гледала на Запада като на " ковачница " на стопански напредък, технологии и войни.

На годишната Мюнхенска конференция по сигурността Ван упрекна Съединени американски щати, че нарушават интернационалните правила с " истерично " държание, напомня Ройтерс.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР