Руският президент Владимир Путин каза в коментар, излъчен днес от

...
Руският президент Владимир Путин каза в коментар, излъчен днес от
Коментари Харесай

Владимир Путин: Украинската контраофанзива е в затишие, Киев понесе тежки загуби

Руският президент Владимир Путин сподели в коментар, излъчен през днешния ден от съветската държавна телевизия, че Москва вижда " мъртвило " в украинската контраатака и че Киев е понесъл тежки загуби при офанзивите си в Южна Украйна, съобщи Ройтерс.

 

Коментарите на съветския водач идват, откакто украинският президент Володимир Зеленски сподели, че напредъкът на украинската войска е " по-бавен от мечтаното ", само че че Киев ще би трябвало да го форсира.

 

Путин все по-често се изрича за обстановката на фронта, което може би отразява обстоятелството, че продължаващата 16 месеца война навлиза в решителна фаза с дълго чаканата украинска контраатака.

 

" Колкото и необичайно да наподобява, сега следим несъмнено мъртвило. Това е по този начин, тъй като врагът търпи съществени загуби както на персонален състав, по този начин и на военна техника ", сподели съветският президент, представен от ТАСС.

 

Той обаче добави, че капацитетът на украинската контраатака " към момента не е отпаднал, защото към момента има запаси, които врагът още обмисля къде и по какъв начин да употребява ".

 

За повторно от по-малко от една седмица Путин сподели, че украинските сили " нямат късмет ".

 

" Каквото и да им се желае на някои, в това число посредством опити да ни окажат напън, ще напреднем на бойното поле по метод, който считаме за най-хубав ", заключи Путин, представен от Българска телеграфна агенция.

 

Украйна сподели, че до момента си е върнала осем села при своята контраатака, въпреки че единствено едно тях е било завладяно през миналата седмица, показва Ройтерс.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР