Руският президент Владимир Путин каза днес, че в Украйна залогът

...
Руският президент Владимир Путин каза днес, че в Украйна залогът
Коментари Харесай

Путин: В Украйна залогът е самото съществуване на Русия като държава

Руският президент Владимир Путин сподели през днешния ден, че в Украйна залогът е самото битие на Русия като страна, съобщи Ройтерс.

" За нас това не е геополитическа задача, а задача за оцеляването на съветската държавност, основаване на условия за бъдещото развиване на страната и нашите деца ",  заяви Путин по време на посещаване в авиационен цех в Бурятия.

Той упреква Запада, че употребява Украйна като инструмент за водене на война против Русия, с цел да ѝ нанесе " стратегическо проваляне ".
Съединени американски щати и техните съдружници споделят, че оказват помощ на Украйна да се отбрани от инвазия в имперски жанр, довела до разрушаването на градове, гибелта на хиляди цивилни и бягството на милиони хора от домовете им.

Путин сподели в отговор на въпрос, че е бил угрижен за стопанската система, когато Западът е наложил невиждани наказания предходната година, само че по думите му тя се е оказала по-силна от предстоящото.

" Ние неведнъж увеличихме нашия стопански суверенитет. Все отново, на какво разчиташе нашият съперник? Че ще рухнем за 2-3 седмици или месец ", попита риторично президентът.

Според него врагът е очаквал, че заводите ще спрат, финансовата система ще се срине, безработицата ще се увеличи, по улиците ще излязат хора да стачкуват и Русия " ще бъде разтърсена от вътрешната страна и ще рухне ".

" Това не се случи ", съобщи той. " Оказа се, за доста от нас и още повече за западните страни, че фундаменталните основи на стабилността на Русия са доста по-здрави, в сравнение с някой си е мислел ", сподели Путин.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР