Руският президент Владимир Путин изрази увереност, че благодарение на Русия

...
Руският президент Владимир Путин изрази увереност, че благодарение на Русия
Коментари Харесай

Путин изрази увереност, че мирът ще дойде в Донбас благодарение на Русия

Руският президент Владимир Путин изрази убеденост, че с помощта на Русия ще пристигна мир в Донбас, предава ТАСС.

" Така да бъде! ", сподели Путин на съвещание на надзорния съвет на платформата: „ Русия – страна на опциите “. Говорейки за военната спецоперация, президентът увери, че Руската федерация ще работи поредно и ще реализира обстановка, при която животът в Донбас последователно ще се възстановява.

Путин разяснява още, че нещастието, която се случи в Донбас, е принудила Русия да стартира специфична военна интервенция в Украйна.

Една от участничките в диалога, 12-годишната Даяна, описа на президента, че преди осем години се е преместила с роднините си в Севастопол от Луганск.

„ Казахте, че доста се е трансформирало в живота ви за осем години, когато напуснахте Луганск. За страдание, в Луганск и в Луганската национална република също доста се промени през годините, само че към по-лошо. В продължение на години там имаше бомбардировки, артилерийски удари и военни дейности. И, несъмнено, беше доста, доста мъчно за хората “, отговори Путин.

Той обърна внимание на обстоятелството, че „ животът на хората в Крим, в Севастопол, се развиваше по друг метод, това е явно “.

„ Но точно нещастието, която се случи в Донбас, в това число в Луганската национална република, принуди, просто принуди Русия да стартира тази военна интервенция, за която през днешния ден всички добре знаят “, добави президентът.

„ На първо място задачата на тази интервенция е да помогне на хората, живеещи в Донбас, на нашите хора, живеещи в Донбас “, заключи президентът.

На 24 февруари Путин разгласи специфична военна интервенция в Украйна в отговор на молбата на водачите на републиките на Донбас за помощ. Сред настояванията на Москва са демилитаризация и денацификация на Украйна, безпристрастен и безядрен статут на тази страна, признание на съветската благосъстоятелност върху Крим и суверенитета на Донецката и Луганската национални републики.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР