Руският президент Владимир Путин изрази толерантно отношение към криптовалутите, които

...
Руският президент Владимир Путин изрази толерантно отношение към криптовалутите, които
Коментари Харесай

Путин приема ролята на криптовалутите като средство за разплащане

Руският президент Владимир Путин изрази толерантно отношение към криптовалутите, които притеглят все по-сериозно внимание от страна на регулаторите по целия свят заради терзания, че могат да бъдат употребявани за пране на пари и незаконна активност, съобщи организация Блумбърг.

Криптовалутите " имат право да съществуват и могат да се употребяват като средство за разплащане ", сподели Путин в пред CNBC, което е оповестено на уеб страницата на Кремъл. Путин обаче акцентира, че към момента е прекомерно рано да се приказва за използването на криповалути в търговията с нефт и други първични материали, които съставляват голям дял от съветския експорт.

Запитан вероятни ли са в скоро време договори в криптовалута, както наскоро позволи съветският вицепремиер Новак, Путин дава отговор:

" Контракти в криптовалута? Засега е рано да се приказва за това, тъй като криптовалутата, несъмнено, може да бъде разчетна единица, само че тя е доста нестабилна. За превод на средства от едно място на друго – да, само че да се търгува, още повече да се търгува с енергоресурси, подред мен това е към момента прибързано. Засега криптовалутата не е обезпечена по никакъв метод. Тя има място на битие и несъмнено, може да бъде употребена като средство за разпращане, само че за търговия с петрол, да кажем, или други първични материали и енергоизточници, ми се коства, че е рано да приказваме. Но всичко се развива, всичко има право на битие. Ще забележим по какъв начин ще се развие по-нататък (...) "

Русия търси други възможности на $, откакто през 2014 година бе ударена със наказания поради анексирането на Крим и Путин упреква Съединени американски щати, че употребяват валутата си като оръжие. Поддръжниците на криптовалутите настояват, че децентрализацията на парите в последна сметка ще размени фиатните валути, издадени от централните банки.

Руската централна банка непрекъснато предизвестява вложителите, че крипто-пазарът е извънредно неустойчив и че цифровите валутни не са позволени като способ за заплащане в страната. В същото време обаче няма никакви проекти за въвеждане на обща възбрана като в Китай, съобщи тази седмица съветският зам.-министър на финансите Алексей Мойсеев, представен от Интерфакс.

Изразената от Путин приемливост към криптовалутите става в миг, когато Белият дом обмисля необятна самодейност за обзор и съгласуваност на крипто политиката, която може да докара до нови регулации. Тази година Китай предприе крути ограничения против криптовалутите и през септември забрани всички крипто – преводи, напомня Блумъбрг.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР