Руският президент Владимир Путин използва специално произведен брониран влак за

...
Руският президент Владимир Путин използва специално произведен брониран влак за
Коментари Харесай

Путин спрял да лети със самолет, използва брониран влак с тайна жп мрежа

Руският президент Владимир Путин употребява особено създаден брониран трен за формалните си пътувания, а до резиденциите му е прокарана секретна железопътна мрежа, в това число гари, твърди проверяващата медия " Проект ", представена от съветската редакция на радио " Свободна Европа " и Българска телеграфна агенция.

Според публикацията една такава загадка гара и няколко жп линии са издигнати на територията на националния парк " Валдай " в северозападната Новгородска област, наоколо до намиращата се там президентска резиденция.

Друга проверяваща медия - " Досие ", твърди, че Путин е почнал да употребява влакове вместо самолети, с цел да избегне допустимо следене на полетите си. Много по-трудно било да се наблюдават влакове.

Гарата била открита от репортери на " Проект " през есента на предходната година. Тя разполага с хеликоптерна площадка и до нея водят линии, построени през 2019 година, твърди проверяващата медия.

На сателитни фотоси, включени в материала, е показана хипотетична гара, издигната през 2015 година в Ново Огарьово, Московска област, на към 400 метра от резиденцията на Путин. Според публикацията, тази гара е била скрита зад висока ограда, върху която през 10 метра са сложени охранителни камери.

" Проект " написа, че през 2017 година до резиденцията на съветския президент " Бочаров бързей " в черноморския курорт Сочи се е появил перон и нова жп линия, която също е била скрита с ограда от жп линиите, по които върви градската железница.

" Досие " разгласява през вчерашния ден публикация, в която също се твърди, че Путин избира да пътува с трен, който е бил особено създаден за него през 2015 година Този трен е брониран, а съветският президент е почнал да го употребява през втората половина на 2021 година, когато страната му се е подготвяла да нахлуе в Украйна, написа в материала.

Според " Досие " " разписанието на влаковете се поправя съгласно проектите на Путин, с цел да може влакът му да се движи с оптималната скорост, без прекъсвания ".

Също през вчерашния ден новинарският уебсайт СОТА разгласи, че разполага с информация за възобновяване на изоставена гара в Москва, която да бъде употребена за потребностите на президента и други високопоставени представители на съветските управляващи.

В материала написа, че гарата е била възобновена броени седмици преди Русия да стартира пълномащабната си инвазия в Украйна в края на февруари предходната година.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР