Руският президент Владимир Путин и турският му колега Реджеп Тайип

...
Руският президент Владимир Путин и турският му колега Реджеп Тайип
Коментари Харесай

Кремъл: Путин и Ердоган ще разговарят на срещата на ШОС следващата седмица

Руският президент Владимир Путин и турският му сътрудник Реджеп Тайип Ердоган ще разговорят в коридорите на идната среща на върха на Шанхайската организация за съдействие (ШОС) в град Самарканд, Узбекистан. По време на диалозите може да бъде наранена тематиката за договорката за експорт на зърно от Украйна, сподели през днешния ден пред кореспонденти представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

Русия, Украйна, Турция и Организация на обединените нации подписаха на 22 юли в Истанбул съглашение за обновяване на износа на зърно от три украински черноморски пристанища , който беше спрян след началото на съветската инвазия в Украйна през февруари.

Възможно е и е належащо, сподели той в отговор на въпрос дали е вероятен контакт сред двамата водачи по тази тематика.

Вече се приготвя диалог сред Путин и Ердоган, който, както чакаме, ще се организира в Самарканд, посочи Песков.

Идната седмица в Узбекистан ще се състои среща на водачите от районния конгрес ШОС.

В сряда съветският президент Владимир Путин предложи да се намерения за ограничение на износа на зърно от Украйна за Европа. А по-късно Ердоган сподели, че желае да бъде реализиран експорт на зърно и от Русия, като добави, че съветският президент има право да се оплаква, че изнасяното зърно от Украйна по силата на подкрепеното от Организация на обединените нации съглашение отива в богати, а не в небогати страни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР