Руският президент Владимир Путин и германският министър на икономиката Петер

...
Руският президент Владимир Путин и германският министър на икономиката Петер
Коментари Харесай

Mercedes откри завод в Русия

Руският президент Владимир Путин и немският министър на стопанската система Петер Алтмайер откриха в сряда първия цех на Mercedes-Benz в Русия.

Германският Daimler стартира построяването на цех на Mercedes-Benz в промишлен парк на към 50 км северозападно от Москва през 2017 година, като влага повече от 250 млн. евро във фабриката.

В нея ще се създават седани и джипове. Гигантът възнамерява да създава 25 000 автомобила годишно и да наеме към 1000 души.

"Мерцедесът сигурно ще бъде известен измежду съветските консуматори ", сподели Путин на формалната гала. Алтмайер при третото си посещаване в Русия, откогато стана министър на стопанската система предходната година, съобщи, че фабриката е "доказателство, че Русия и Германия могат да развият съдействието си ".

"Разбира се, би трябвало да решим нашите политически проблеми, би трябвало да сме сигурни, че споровете ще свършат. Но в това време би трябвало да развием стопански връзки ", уточни още немският стопански министър.

Германско-руската търговия възлезе на 61.9 милиарда евро през 2018 година, съгласно министерството на стопанската система на Берлин. Германия е главен вносител на съветски природен газ.

Миналата седмица американският производител на коли "Форд " съобщи, че ще затвори два завода за сглобяване в Русия, откакто реши да спре да прави пътнически коли там заради неприятни продажби на коли, напомня "Франс прес ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР