Руският президент Владимир Путин и британският министър-председател Тереза Мей се

...
Руският президент Владимир Путин и британският министър-председател Тереза Мей се
Коментари Харесай

Путин и Мей се срещнаха на форума на Г-20 в Япония

Руският президент Владимир Путин и английският министър-председател Тереза Мей се срещнаха през днешния ден в коридорите на форума на Г-20 в Япония, предадоха международните организации.

Това беш е първа среща сред оттеглящата се от поста Мей и Путин от 2016 година Дългата пауза отразяваше обтягането на връзките сред Русия и Англия, което се изостри изключително мощно поради нападението с нервнопаралитично вещество против двойния сътрудник Сергей Скрипал и щерка му Юлия през март 2018 година в Солсбъри. Англия упреква Русия, че е отровила двамата, а Москва отхвърля.

Мей сподели преди срещата, че Англия ще упорства двамата чиновници на съветското военно разузнаване, упрекнати за присъединяване в нападението, да бъдат изправени пред правораздаването.

Според премиерската канцелария Мей е споделила на Путин, че " не може да има нормализиране на двустранните връзки, до момента в който Русия не спре безотговорната и дестабилизираща активност, която заплашва Англия и нейните съдружници ".
 
 БГНЕС-->
" Министър-председателката съобщи, че потреблението на смъртоносно нервнопаралитично вещество по улиците на Солсбъри е част от по-широк модел на недопустимо държание и е в действителност жалка постъпка ", сподели нейна говорителка.

Мей е призовала Путин да бъдат освободени арестуваните от Русия украински моряци, с цел да се успокои обстановката с Украйна. На срещата двамата водачи са разискали също нуклеарната договорка с Иран и обстановката в Сирия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР