Руският президент Владимир Путин и бразилският му колега Луис Инасио

...
Руският президент Владимир Путин и бразилският му колега Луис Инасио
Коментари Харесай

Путин и да Силва обсъдиха деескалацията на конфликта в Израел

Руският президент Владимир Путин и бразилският му сътрудник Луис Инасио Лула да Силва разискаха по време на телефонен диалог обстановката в зоната на палестинско-израелския спор и обмениха отзиви по украинските въпроси. Това оповестява " Интерфакс ", като цитира изказване на пресслужбата на Кремъл от понеделник.

" Беше в детайли разисквана внезапно влошената обстановка в зоната на палестинско-израелския спор. Беше изразена сериозна угриженост по отношение на възходящия брой цивилни жертви, фундаменталното значение на ранното преустановяване на огъня, евакуацията на непознати жители от линията Газа и обезпечаването на гладко Беше емфатичен достъпът до анклава за филантропична помощ ", се споделя в изказването.

Той също по този начин отбелязва, че " като се има поради бразилското председателство този месец, Съветът за сигурност на Организация на обединените нации прегледа всъщност разнообразни аспекти на взаимната работа с оглед предприемането на незабавни и ефикасни ограничения посредством Организация на обединените нации за деескалация на рецесията и същински прогрес в мирния развой на общоприета интернационална правна основа, осигуряваща основаването на самостоятелна палестинска страна, съжителстваща в мир и сигурност с Израел ".

" По време на размяната на отзиви по украинските въпроси Владимир Путин очерта фундаментални оценки на деструктивната линия на киевския режим и неговите западни настойници и удостовери отвореността на Русия за разговор - при изискване че киевските управляващи изпълнят познатите съветски условия и вземат поради новите действителности ", оповестяват от пресслужбата.

Бразилският президент " на собствен ред се изрече в интерес на намирането на способи за разрешаване на спора посредством политически и дипломатически средства ".

Двете страни показаха предпочитание да продължат тясното си съдействие в границите на БРИКС, където Русия и Бразилия ръководят надлежно през идната година, както и да развиват взаимноизгодното съдействие сред двете страни в разнообразни области, се споделя в известието.

Беше контрактувано контактите да продължат.

Отбелязва се, че диалогът се е състоял по самодейност на бразилската страна.
 Русия гневна на Запада за неприетата й резолюция за Израел без името
Русия гневна на Запада за неприетата й резолюция за Израел без името " Хамас "

Секретен сътрудник на Организация на обединените нации прегледа две резолюции - на Русия и на Бразилия

Припомняме, че по-рано през октомври Русия се разгневи на Запада за неприетата ѝ резолюция за Израел без името " Хамас ".

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации още веднъж стана пленник на стремежите на западните страни, като не одобри проекторезолюцията на Руската федерация за Близкия изток. Това съобщи непрекъснатият представител на Русия в международната организация Василий Небензя. 

Решението беше подкрепено от петима членове на съвета. Четирима, в това число Съединени американски щати и Англия, гласоподаваха срещу, шестима се въздържаха, добавя " Интерфакс ".

В понеделник Съветът за сигурност на Организация на обединените нации гласоподава Проектите бяха импортирани от Русия и Бразилия.

Руският план прикани за филантропично преустановяване на огъня , до момента в който бразилският план приканва за филантропични паузи, с цел да се разреши достъп на помощ. И двата плана осъждат насилието и враждебните дейности против цивилни и всички терористични актове и приканват за освобождение на заложниците.

Бразилският план осъди палестинската формация " Хамас " за офанзивите против Израел, до момента в който съветският план не показва името на " Хамас ". Без да посочва Израел, бразилският текст също по този начин приканва за анулация на израелската заповед цивилните и чиновниците на Организация на обединените нации в северната част на Ивицата Газа да бъдат преместени в южната част на Газа.

Резолюцията се нуждае от най-малко девет от 15-те гласа на членовете, с цел да бъде призната, и без несъгласие на някоя от петте непрекъснати членки на Съвета, Англия, Китай, Франция, Русия или Съединените щати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР