Руският президент Владимир Путин и белоруският му колега Александър Лукашенко

...
Руският президент Владимир Путин и белоруският му колега Александър Лукашенко
Коментари Харесай

Путин и Лукашенко обсъдиха ситуацията в Украйна

Руският президент Владимир Путин и белоруският му сътрудник Александър Лукашенко организираха диалози в Санкт Петербург, където разискаха наред с другото обстановката в Украйна.

Рекордни загуби на въоръжените сили на Украйна и ориста на непознатите наемници

Както сподели Путин, съветските бойци са унищожили рекорден брой непозната военна техника за един ден.

„ Чужденците, може би, толкоз доста не са били унищожени за един ден “, сподели той.

Така президентът отговори на думите на Лукашенко, който съобщи, че съгласно белоруската страна съветските бойци са унищожили в един пердах над 15 “Леопарда ” и над 20 “Брадли. ”

„ От отсрещната страна просто действаха единици, изцяло оборудвани с задгранично съоръжение “, сподели Путин.

По думите на президента загубите на персоналния състав на въоръжените сили на Украйна от началото на контранастъплението към този момент надвишават 26 000 души.

Той също по този начин акцентира забележителните загуби измежду задграничните наемници в Украйна. В същото време Путин акцентира, че бойците умират " поради нелепостта си ".

" Във всеки случай обществеността на страните, чиито държавни управления изпращат хора в зоната на военните дейности, обществеността на тези страни също би трябвало да знае какво се случва там. И ние ще доведем това до вниманието на хората, с цел да оценят дейностите на своите ръководещи ", сподели президентът.

Планът на НАТО за Западна Украйна и сигурността на Беларус

На собствен ред Лукашенко сподели, че предлагането за приемане на Украйна в НАТО на части е проект за анексиране на западната част на страната от Полша.

„ Това е димна завеса. Откъснете това западно парче от Украйна под прикритието, че сте признати в НАТО, тъй че популацията да „ влезе “... Така желаят да отрежат Западна Украйна и да я причислят към Полша. Това е заплащането за дейното присъединяване на поляците в тази интервенция против съветските войски “, изясни той.

Според него този проект се поддържа от американските управляващи.

Политикът означи, че разчленяването на Украйна и отхвърлянето на западната ѝ част е недопустимо за Беларус и Русия.

„ И в случай че западното население на Украйна има потребност от това, в случай че Западна Украйна изиска тази помощ, ние, несъмнено, ще окажем помощ и поддръжка на западното население в Украйна. Ако това е по този начин, ние ще ги подкрепим по всевъзможен вероятен метод “, акцентира той.

Лукашенко помоли Путин да намерения по този въпрос, като изрази предпочитание Русия да поддържа Беларус при сходно развиване на събитията.

Отделно той благодари на съветския си сътрудник за позицията на Москва за сигурността на републиката.

" Искам да ви благодаря. Вие сте първият човек в Русия, който намерено, ясно сподели това: експанзията против Беларус е като експанзия против Русия. Ние отчитаме това, когато построяваме нашите въоръжени сили ", сподели президентът.

Украинска контраатака

Контранастъплението на ВСУ в Южнодонецко, Артьомовското и преди всичко в Запорожско направление стартира на 4 юни. Киев хвърли в борба бригади, подготвени от НАТО и въоръжени със западно съоръжение, в това число добре рекламираните танкове “Леопард ”.

Както съобщи президентът Владимир Путин на 21 юли, украинските войски нямат резултати - " най-малко до момента " - и западните им настойници са " очевидно разочаровани " от хода на контранастъплението на ВСУ. На Киев, съгласно него, не оказват помощ „ нито напомпаните колосални запаси, нито доставките на оръжия, танкове, артилерия, бронирани машини, ракети, нито изпращането на хиляди наемници и съветници “.

На 11 юли министърът на защитата Сергей Шойгу уточни, че врагът не е постигнал задачите си в нито едно направление, като в същото време е изгубил над 26 000 военнослужещи, 21 самолета и 6 хеликоптера, 1244 танка и хиляди друга единици техника, в това число 17 танка “Леопард ” и 12 бойни машини на пехотата “Брадли ”. Големите загуби се удостоверяват от незабавната доставка на нови партиди съоръжение от Щатите.

На фона на неналичието на триумф в контранастъплението на ВСУ западни медии означават, че Киев е спрял да хвърля в борба огромни елементи и западна техника. Освен това държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен изрази мнение, че украинската атака няма да е еднократна, а ще продължи " още доста месеци ".

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР