Руският президент Владимир Путин и беларуският му колега Александър Лукашенко

...
Руският президент Владимир Путин и беларуският му колега Александър Лукашенко
Коментари Харесай

Путин и Лукашенко си сверили часовниците за Вагнер и външните заплахи

Руският президент Владимир Путин и беларуският му сътрудник Александър Лукашенко разискаха наемническата група " Вагнер ", икономическото съдействие и външните закани по време на Това заяви представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от " Ройтерс ".

Лукашенко, който предишния месец оказа помощ за постигането на спаразумение за преустановяване на протеста на " Вагнер " против съветското военно управление, за среща с Путин.

Двамата водачи се срещат постоянно, а също беседват по телефона, откогато Лукашенко позволи Беларус да бъде употребен като плацдарм за съветските въоръжени сили при началото на " специфичната военна интервенция " против Украйна през февруари 2022 година

Песков уточни, че двамата държавни глави не са опитвали да реализират нови договорености в последните си диалози, а " в границите на доста близки връзки синхронизират позициите си, синхронизират часовниците си ".
 Беларус се готви за въоръжен спор
Беларус се готви за въоръжен спор

Министерството на изключителните обстановки приключва въоръжаването и военното образование на личния състав си

Той означи, че дневният ред е включвал " тематиката за групата " Вагнер ", въпроса за търговско-икономическото съдействие, съюзната страна, външните закани по периметъра на нашите страни ".

Русия и Беларус са свързани в партньорство, наречено, в което Москва е преобладаващият състезател.

Лукашенко потвърди своята полза за Путин освен при започване на войната, само че и като разреши на съветските сили да упражняват в беларуски военни бази и да в страната му.
 Лукашенко врече Беларус във честност на Русия
Лукашенко врече Беларус във честност на Русия

Беларуският водач увери, че страната му в никакъв случай няма да стане зложелател на Москва

Освен това Кремъл приписа на през юни за преустановяване на протеста, според което водачът на " Вагнер " Евгений Пригожин получи позволение да замине за Беларус. Оттогава хиляди негови бойци са се преместили там.

Присъствието им в Беларус обаче провокира която в отговор ускори сигурността си по границите. В резултат на този ход, че всяка експанзия против Беларус ще се смята за нахлуване против Русия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР