Руският президент Владимир Путин е уверил Унгария, че задълженията ѝ

...
Руският президент Владимир Путин е уверил Унгария, че задълженията ѝ
Коментари Харесай

Путин към Унгария: Българските такси няма да попречат на доставките ни на газ

Руският президент Владимир Путин е уверил Унгария, че отговорностите ѝ за доставка на съветски газ ще бъдат изпълнени, макар новия закон в България. Това е станало по време на срещата сред него, основния изпълнителен шеф на " Газпром " Алексей Милер и унгарския външен министър Петер Сиярто в Пекин на 17 октомври. Основна тематика на диалозите е била обвързвана със сигурността на доставките на газ, оповестява авторитетното издание S&P Global Commodity Insights, представено от NOVA.

" Путин и генералният шеф на " Газпром ” потвърдиха, че договорните отговорности за доставка на газ за Унгария ще бъдат изпълнени макар нарастването на директните такси в България ", съобщи от своя страна представителят на унгарското държавно управление Золтан Ковач. Той разясни, че Сиярто е подчертал, че енергийното съдействие сред Унгария и Русия е " причина " за енергийната сигурност на Унгария и че до момента през тази година Русия е доставила 4,8 милиарда куб. м газ на Унгария, главно посредством връзката TurkStream.

Припомняме, че Путин се срещна и с унгарския министър-председател Виктор Орбан в Пекин в границите на рядка среща на четири очи сред съветския президент и началник на страна от Европейски Съюз и членка на НАТО. На 20 октомври представители на страните от НАТО организираха изключителна среща в Будапеща, с цел да обсъдят диалозите сред Путин и Орбан.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР