Руският президент Владимир Путин е решен да води войната в

...
Руският президент Владимир Путин е решен да води войната в
Коментари Харесай

Каспаров: Путин ще води тази война до последния патрон, до последния долар, до последния войник

Руският президент Владимир Путин е решен да води войната в Украйна до последния патрон, последния $ и последния боец.Тази война е война на безсилие. Това съобщи в изявление за Българската национална телевизия, съветският опозиционер и някогашен международен първенец по шахмат Гари Каспаров

Според него Путин счита, че има шансове за победа, защото е подготвен да пожертва всичко, а към този момент не виждаме сходна подготвеност от страна на Запада. Той предизвести, че Русия под ръководството на Путин съставлява " пълноценна фашистка тирания, " която избра външната експанзия като метод да бъде легитимиран фюрерът й.

" Ясно, че Украйна ще се бори до дъно, само че тя има потребност от поддръжка и Путин счита, че тази поддръжка няма да е безкрайна. Не знам, накъде по-нататък може да се отиде, Русия през днешния ден съставлява пълноценна фашистка тирания, която е избрала външната експанзия като финален метод да бъде легитимиран фюрерът ѝ. "

" Путинският свят е светът на грубата мощ, светът на Иван Грозни и Йосиф Сталин. И той поредно го основава - войната на Путин в Украйна не е просто решение на въпроса за възобновяване на империята и откъсването на някакви елементи от Украйна - това се подразбира от единствено себе си. Това в действителност е война с реда, открит в света след 1945 година. На Путин той не му прави работа и той счита, че би трябвало да вземе реванш от него. И освен това - той счита, че в целия свят има не малко хора, които съчувстват на това, които имат позитивно отношение към такава една идея, към света, в който ръководи грубата мощ, света, в който всички въпроси се вземат решение от огромните страни - Съединени американски щати, Китай, Русия. Това е свят като някаква непрекъсната Ялта - събират се тримата огромни и вземат решение нещата. Но даже в Ялта е имало някакви съглашения, а тук става въпрос за някакви мафиотски хватки, за нещо средновековно. Аз съм Закона, даже не аз съм над закона, а самият аз съм Закона. Искам по този начин - и по този начин го върша " изясни Каспаров.

Каспаров също по този начин уточни, че исторически събития като провалите във войни са водели до промени в Русия. Той загатна образци като първата Кримска война и Руско-японската война, които основали предпоставки за промени и революции.

" Според мен късмет за освобождението на Русия от путинския фашизъм дава само украинското знаме над Севастопол. Когато съветският бюргер види украинското знаме над Севастопол, тогава ми се коства, че ще стартира изтрезняването на обществото. Този имперски вирус може да се отстрани само посредством мощно разклащане и то би трябвало да съвпадне с украинския успех, с освобождението на територията на Украйна и с краха на цялата имперска идея на Путин, " счита Каспаров

Относно връзките на Русия с Китай, Каспаров предизвести, че Китай се готви да анексира огромни елементи от съветската територия и че съществуват трендове за разделяне на Русия.

Бившият международен първенец по шахмат прикани за поддръжка на Украйна и акцентира, че страната има право да разпорежда с териториите си по метода, по който намира за належащо.

" Като жител на Руската федерация нямам право да подлагам на критика украинските управляващи, това е тяхна земя, тя би трябвало да се върне в Украйна и в случай че това е формулата на законно определения украински президент, аз я поддържам. Това за мен не е никакъв въпрос. Украйна има правото да се разпорежда на своите територии по метода, по който откри за належащо. За мен е изцяло явно, че формулата за мира би трябвало да включва освен връщането на всички територии, само че и репарации, и търсене на отговорност от всички военни нарушители. Затова не считам, че имам някакви несъгласия с президента Зеленски. Всичко, което е от изгода за Украйна, е вярно. За мен е морално невероятно да върша някакви сериозни мнения за дейностите на украинските управляващи, точно по тази причина, тъй като все пак аз, с моята биография, съм представител на страната агресор, " сподели в умозаключение Каспаров.

*Гари Каспаров е прочут критик на Кремъл.През май тази година правосъдното министерство на Руската федерация го включи в листата с физическите лица задгранични сътрудници дружно с Михаил Ходорковски, по обвиняване, че са се занимавали с политическа активност, освен това, финансирана от Украйна и Съединени американски щати.През 2013 година Каспаров напусна Русия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР