Руският президент Владимир Путин е предложил на Реджеп Тайип Ердоган

...
Руският президент Владимир Путин е предложил на Реджеп Тайип Ердоган
Коментари Харесай

Путин смята да строи нов газов хъб в Турция

Руският президент Владимир Путин е предложил на Реджеп Тайип Ердоган построяването на спомагателна газопроводна система от Русия към Турция, за превръщането на страната в експортьор на по-големи количества към трети страни.

Според Путин - възможният газов хъб може да се употребява " освен като платформа за доставки, само че и за установяване на цените ", и да изнася газ към Европа, " в случай че има интерес ". Двата съветски газопровода през Балтийско море " Северен поток 1 и 2 " бяха взривени при неизяснени условия в края на септември, а съгласно Европейски Съюз случилото се е акт на бойкот.

" В момента цените са скочили до небесата, само че можем да ги контролираме умерено на обикновено пазарно равнище без политически окраски ", изяснява Путин по време на срещата си с Ердоган в Астана.

Поведението на " Газпром " в последната година е главната причина за внезапния скок на цените на газа на европейската борса, с намаляването и цялостното спиране на подаването на газ по " Северен поток ", както и прекъсването без предупреждение на горивото за страни, които не заплащат в рубли.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР