Руският президент Владимир Путин е предложил на бойците от групата

...
Руският президент Владимир Путин е предложил на бойците от групата
Коментари Харесай

Какво знаем за Андрей Трошев, когото Путин предложи за нов шеф на Вагнер

Руският президент Владимир Путин е предложил на бойците от групата Вагнер старши наемник на име Андрей Трошев да командва частната военна група, съгласно мнения, направени от съветския водач пред вестник " Комерсант ".Изглежда, че Путин е основал разделяне сред старши бойци от наемническата група Вагнер и нейния водач Евгений Пригожин след несполучливото ѝ въстание предишния месец – най-малко от позиция на описа, излизащ от мненията му пред " Комерсант ".Вестникът съобщаваше за среща, извършена от съветския президент пет дни след краха на протеста на Вагнер в края на юни – среща, на която участваха Пригожин и няколко десетки старши бойци на Вагнер, оповестява.

Според " Комерсант ", Путин е споделил на десетки наемници от Вагнер на срещата, че измежду многочислените благоприятни условия за работа, които им е предложил, един включвал те да продължат да се бият под техния директен пълководец, човек, който носи позивната " Седой ", което значи " сива коса ". " Можеха всички да се съберат на едно място и да продължат да служат ", сподели Путин, " и нищо нямаше да се промени за тях. Те ще бъдат водени от същия човек, който е бил същинският им пълководец от самото начало ".

Кой е Андрей Трошев?

Андрей Трошев е пенсиониран съветски полковник и създател и изпълнителен шеф на " Wagner Group ", съгласно документите за наказания, оповестени от Европейския съюз и Франция.Санкциите на Европейския съюз по отношение на обстановката в Сирия детайлизират позицията на Трошев като шеф на щаба на интервенциите на групата Вагнер в Сирия, която поддържаше режима.Трошев е роден през април 1953 година в Ленинград, в някогашния Съветски съюз, съгласно глобите на Европейски Съюз от декември 2021 година " Андрей Трошев взе участие директно във военните интервенции на групата Вагнер в Сирия. Той беше изключително зает в региона на Дейр ез Зор ", се прибавя в известието. " Като подобен, той обезпечава решителен принос към военните старания на Башар ал-Асад и затова поддържа и се възползва от сирийския режим ".

Санкциите на Обединеното кралство от юни 2022 година също споделят, че " Андрей Николаевич Трошев беше основен изпълнителен шеф на " Wagner Group ". Следователно той е подкрепял сирийския режим, бил е член на милиция и е репресирал цивилното население в Сирия. Руският президент Владимир Путин е предложил на бойците от групата Вагнер старши наемник на име Андрей Трошев да командва частната военна група, съгласно мнения, направени от съветския водач пред вестник " Комерсант ". Изглежда, че Путин е основал разделяне сред старши бойци от наемническата група Вагнер и нейния водач Евгений Пригожин след несполучливото ѝ въстание предишния месец – най-малко от позиция на описа, излизащ от мненията му пред вестника. Медията съобщаваше за среща, извършена от съветския президент пет дни след краха на протеста на Вагнер в края на юни, на която участваха Пригожин и няколко десетки старши бойци на Вагнер. Путин е споделил на десетки наемници от Вагнер, че измежду многочислените благоприятни условия за работа, които им е предложил, един включва и те да продължат да се бият под техния директен пълководец " Седой ", което значи " сива коса ". " Можеха всички да се съберат на едно място и да продължат да служат ", сподели Путин, " и нищо нямаше да се промени за тях. Те ще бъдат водени от този човек, който е бил същински им пълководец от самото начало ".

Междувременно ориста на шефа на Вагнер Пригожин остава неразбираема. Съобщава се, че Пригожин е пътувал до Беларус като част от договорка, реализирана с посредничеството на беларуския президент Александър Лукашенко след несполучливия протест, само че беларуският президент сподели пред CNN предходната седмица, че водачът на Вагнер в този момент е в Русия.Кадри, показващи полицейска акция в пространствата на Пригожин в Санкт Петербург, също повдигнаха въпроси по отношение на статута му. Пригожин не се е появявал обществено от 2 юни.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР