Руският президент Владимир Путин днес участва в церемонията по пускането

...
Руският президент Владимир Путин днес участва в церемонията по пускането
Коментари Харесай

Путин демонстрира ядрена мощ с две нови атомни подводници

Руският президент Владимир Путин през днешния ден взе участие в церемонията по стартирането на вода на нови нуклеарни подводници , съобщи Асошиейтед прес.  

Той посети корабостроителницата " Севмаш " в град Северодвинск в северозападната част на Архангелска област три дни откакто оповести желанието си да се кандидатира за нов шестгодишен президентски мандат. 

Днес той следи издигането на знамето на съветските Военноморски сили на новопостроените нуклеарни подводници " Император Александър Трети " и " Красноярск " и произнесе тирада, с която даде обещание модернизацията на съветския флот да продължи. 

" Император Александър Трети " е седмата атомна подводница от клас " Борей ", която се пуска на вода. Всяка от подводниците от този клас е въоръжена с 16 междуконтинентални балистични ракети " Булава " с нуклеарен заряд. Путин съобщи, че се строят още три такива подводници. Те са част от съветската нуклеарна триада, която включва още наземни нуклеарни ракети и стратегически бомбардировачи с нуклеарно оръжие.

" Красноярск " е атомна подводница от новия вид " Ясен " , въоръжена с крилати ракети и торпеда. Тя е предопределена за противопоставяне на противников подводници, само че може да нападна и наземни цели. Руският президент уточни, че сега се строят още пет подводници от клас " Ясен ".        
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР