Руският президент Валдимир Путин заяви пред вдовиците на петимата учени,

...
Руският президент Валдимир Путин заяви пред вдовиците на петимата учени,
Коментари Харесай

Путин направи неочаквано разкритие за ракетата „Буревестник“, която уби петима учени

Руският президент Валдимир Путин съобщи пред вдовиците на петимата учени, които починаха при нуклеарна детонация през август, че съпрузите им са работили по „ най-напредналото и ненадминато механически “ оръжие.

Това се случи по време на публична гала в Кремъл, на която на петимата учени, починали край Северодвинск, бяха почетен с Орден за смелост посмъртно, оповестява „ Дейли Мейл “.

„ Те вървяха в доста сложна, виновна и значима тенденция, приказваме за най-напредналите и ненадминати механически хрумвания и решения “, съобщи Путин.

Той добави, че учените имат „ незаместим принос за укрепването на съветската страна “. Той изрази съболезнования на фамилиите, само че акцентира, че Русия ще продължи да развива този вид напреднала технология.

„ Всъщност притежаването на такива неповторими технологии през днешния ден е най-голямата гаранция за мира на планетата. И без значение от всичко, ние ще подобрим това оръжие “, сподели Путин.

Както БЛИЦ заяви, на 8 август при детонация на ракетна площадка, притежавана от държавната компания „ Росам “, починаха петима учени. Те тествали нова нуклеарна ракета. След случая беше регистрирано мощно покачване на радиационния декор.

По-късно стана ясно, че те са работели по ракетата „ Буревестник “, която в НАТО е позната като Skyfall.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР