Руският президент е социопат, типичен социопат, у него няма никаква

...
Руският президент е социопат, типичен социопат, у него няма никаква
Коментари Харесай

Кристина Курчаб-Редлих: Официалната биография на Путин е лъжа, дори рождената му дата е променена, детството му е само насилие

Руският президент е социопат, характерен социопат, у него няма никаква емпатия към другите хора и всичко е обвързвано единствено с него

Господарят на Кремъл желае да влезе в историята като огромен общественик, само че към този момент е спечелил славата на всеобщ палач, споделя пред Гордон полската писателка и журналистка

Интервю на Олеся Бацман за Гордон

 Кристина Курчаб-Редлих е живяла в Русия в продължение на 15 години. Книгата й " Вова, Володя, Владимир. Тайните на путинова Русия " има голям интернационален отзив. В нея тя търси психическите корени на жестокостта на Путин, като наблюдава живота му от ранното детство. Истинските обстоятелства се оказват напълно разнообразни от формалната му биография – родителите, мястото и датата на раждане са фалшифицирани. Насилието и лъжата са част от живота му през цялото време.        
През 2005 година Кристина Курчаб-Редлих е номинирана за Нобелова премия за мир поради журналистическата си работа.  

- Вие сте измежду малцината, които са изследвали в елементи тайните на путинова Русия…  Разкрихте сензационна вест:  Путин има напълно други родители и генезис (от формалните – б.р.). Кои са същинските му родители? И за какво са се отказали от него? 

-  Откритието за произхода на Путин не е мое. Наистина имаше изобретение – най-страшното за Путин – преди първите президентски избори през март 2000 година Направиха го публицисти от грузинския вестник „ Алия “ – те откриха тази жена (истинската майка на Путин) благодарение на чеченци. Забележителният публицист Артьом Боровик, който беше началник на огромен холдинг (издаваше седмичника „ Версия “ и имаше телевизионно предаване „ Строго секретно “), стартира да приказва, че най-тайното, за което не може да откри информация,  е детството на Владимир Путин, който тогава беше претендент за президент.... Но публицисти от в. " Алия " му оповестиха, че са намерили в грузинското село Метехи една жена… Попитали я дали в действителност е същинската майка на Путин…  
Всичко това стартира още преди изборите. В Метехи се появиха представители на спецслужбите – търсеха следи от пребиваването там на момче с име Володя. Ако е имало някакви негови фотоси, значи са изчезнали, а и не са били доста. Това е западнало грузинско село. Малко хора са знаели, че някой си Владимир Путин е претендент за президент, тъй като там не е имало телевизия. След спецслужбите там се появили и публицистите, взели доста изявленията от жителите на селото. И се оказало, че в действителност сред 1954 година и 1960  година там е живял Володя, наследник на Вера Николаевна Путина, която се омъжила за някой си Георгий Осепашвили. 
Тя произлиза от Пермска област (Русия), от Терехино. Когато приключила Втората международна война тя е била на 19 години. Учила в селскостопански колеж, там се срещнала с някакъв юноша. Живеела с него. Следвоенни години. Когато схванала, че е бременна, се оказало, че той е женен. Разбира се, избягала при майка си, както би направила всяка жена. И там, през 1950 година, на 7 октомври се е родил Володя Путин.

-  Тоест той към този момент е на 72 година, не на 70?

– Абсолютно. И тя живяла с него още година, а след това отпътувала на образователна процедура в Узбекистан. Била доста добра ученичка, само че се срещнала с един боец – Георгий Осепашвили. И доста бързо се оженили. Майка му умряла и не желал да бъде самичък. Разказвал й какъв брой е богат, какъв брой е прелестно всичко, каква къща има… Тя му повярвала. Буквално за три дни се оженили. И какво става? Отишла с него и видяла „ огромната къща “ – къщичка, която даже няма под. Но когато разговарях с нея през октомври 2019 година, тя към този момент не можеше да уточни повода, заради която е останала с него. Беше не запомнила думата „ обич “. Но, фактически, по-късно разбрах, че доста мощно го е обичала. 
В интернет може да се види филмът на Инеке Смитс „ Майката на Путин “. Там ще видите цялата тази история. Георгий Осепашвили изначало приел момчето, всички грузинци го харесвали. Такъв мъничък, светлокос, светлоок… Но когато почнали да се раждат децата на Георгий, той ставал все по-лош и по-лош за момчето. Освен това го биел доста грубо. За това говорели всички поданици на Метехи.   
В последна сметка, когато Вова, приключил трети клас и бил съвсем на 10 години, майка му го отвела назад при родителите си, с цел да живее обикновено и да не страда по този начин. Не е и помисляла, че го вижда за финален път. 
Родителите й си споделили: " Стига сме превръщали момчето в пакет, който се предава тук и там ". И го дали на свои родственици в Ленинград (сега Санкт Петербург), които също са имали фамилия Путини. Това са Мария Ивановна Шеломова и приемният татко на Путин... Били към този момент възрастни като за малко дете. Тя била на 42 години, а той – над 55. 
Така стартира идната глава от живота му… Защо има разлика в годините на раждане? Защото трябвало да отиде в първи клас. Трите класа, приключени в Грузия, не се признавали. Там говорели на грузински, а не на съветски. Мисля, че тогава Володя доста неприятно е говорел съветски, трябвало е да стартира всичко изначало. И за по-лесно трансформирали годината на раждане. Той е роден през 1950 година, а не през 1952 година Майка му не е Мария Ивановна Шеломова, а Вера Ивановна Путина. Истинският му татко е Платон Привалов, евентуално към този момент е умрял. Владимир Спиридонович Путин не е негов татко. Ленинград не е рожденото му място. Роден е или в Терехино, или в Очер. Терехино е прекомерно малко село, с цел да има болница, евентуално е роден в градчето Очер. Всичко в формалната му биография е неистина. Но тази неистина става за дребния Володя истина, единствената истина. И кое е първото, което стартира да схваща? Че животът е учреден върху неистина. Че целият му живот – това е насилието, на които е подлаган от двамата си пастроци. 

- И ленинградският „ татко “ ли го е биел? Новото семейство също ли се е отнасяло неприятно с него?

 - Не. Мисля, че пастрокът му в Грузия го е биел тъй като го е мразел, а този в Ленинград тъй като не е умеел да го възпитава по различен метод. Той е същински кадър на Народен комисариат за вътрешни работи (на СССР), сталинист. Възпитавал го е по този начин, както съгласно него било най-добре за момчето. Може даже от обич да го е биел. 
И какво споделят връстниците му от същия двор, към този момент възрастни мъже? Било е на уличката „ Басков “ 12. Помнят, че един прелестен ден Мария Ивановна, вуйна Маша, довела за ръка малко момче и споделила: „ Деца, това е синът ми Володя. Не го обиждайте. “  
Всички споделят едно и също – по какъв начин на дребния Володя Путин  му се наложило да живее в двор, цялостен с деца, които са там от дълго време и доста добре знаят, че не е наследник на Мария Ивановна. Никой не я е виждал бременна. Никой в никакъв случай не е виждал нито новия му татко, нито новата майка с количка. Никакви фотоси на дребното синче, което наподобява е било мечтано. 
Представете си оня Володя в двора. В Метехи той се записал на самбо. И защитавал майка си с юмруци.  Научил се е да изтръгва почитание за себе си и за майка си единствено по този метод. Същото е ставало в Ленинград. Децата несъмнено са му казвали: „ Ти не си техен наследник “… И какво направил нашият Володя? Започнал да се учи на джудо. 

- Какво е станало с братята и сестрите му? 

-Те, както и майката, желали да поддържат някаква връзка с Володя. Но тази връзка е била прекратена. Дядото и бабата на Путин споделили на майка му: „ Дадохме го в пансион. Не желае да приказва с теб. “ Сестра му София се е обаждала доста пъти. Казвали ѝ: „ Не желае да приказва с вас “. Когато към този момент бил възрастен ѝ споделили: „ Той работи в Комитет за Държавна сигурност (на СССР). Няма да се свърже с вас. “  Той освен не е поддържал връзки с това семейство, само че се е дистанцирал от тях. В Метехи постоянно идвали чиновници на ФСБ и казвали на майка му и сестрите му да не се свързват с никакви публицисти. … Когато пътувах до Метехи имах огромен шанс, че дъщерите не бяха там, с цел да ми забранят да беседвам с майката. Но говорихме през железна решетка. Стоях на улицата. Тя ми сподели напълно същото, което постоянно е  повтаряла пред всички и което фактически е истина. Плака, че той се е дистанцирал от нея. Но сподели: „ Разбирам го. Продадох го за моите дъщери. “ 

- Той има още две сестри?

- Две сестри и брат, само че за него нищо не съм чувала. Двете сестри живеят в Тбилиси.  

- Споменахте Артьом Боровик. През 2000 година, когато отива в Грузия да запише изявление с същинската майка на Путин, самолетът катастрофира и той умира. Загиват още хора на борда. Какво е станало? 

- Това не е било злополука. Става дума за предизвикана злополука. Веднага изчезва компютърът на Боровик, изчезва телефонът му и на цялата документи незабавно е подложен гриф „ строго секретно “. 
Журналисти съумяха да потвърдят по какъв начин е станало, че става дума за нападение...

- Излиза, че е ликвидиране.

- Абсолютно, да, това е потвърдено. 

- В книгата Ви доста в детайли е оценен психологическият аспект: какво става в главата на чудовището, от кое място идва, от кое място е това увлечение към принуждение и свирепост... Защо Путин крие персоналния си живот? Или в него има нещо срамно и той не желае хората да знаят?

- Това е доверчив въпрос. Защото и Вие, и аз, и всички други, знаят какъв брой убийства има той зад тила си. Най-шумното е на Литвиненко. Моята книга е отдадена на хората, които са починали – като Аня Политковска, моите познати, с които съм работила и които може да се каже, че са убити с негово единодушие. Политковска, Старовойтова, Литвиненко, Сергей Юшенков и Юрий Щекочихин, които оглавяваха комисията за гърмежите през 1999 година Всички, които бяха свързани с това следствие, бяха убити. 
Литвиненко, който написа книгата " ФСБ взривява Русия ", Политковска, която правеше голямо следствие по това дело, и Сергей Юшенков, който оглавяваше комисията – той доста ми оказа помощ при написването на книгата. Съвсем тъкмо можем да кажем, че не всички деца с мъчно детство стават чудовища. Но съвсем всички чудовища са имали мъчно детство. Както и да гледаме ми се коства, че в случай че началото на живота на Путин беше друго, може би той не би станал подобен, мисленето му би било друго. 

– Да поговорим за фамилния му живот като възрастен. Защо той крие Кабаева, децата си?

- Даже своята Людмила.

- Да.

- Това е нещо друго. Вероятно тук детството му няма нищо общо. Той желае да покаже, че Русия е основната му жена, че живее единствено за Русия, че персоналният му живот не е значим. Затова живее за общото огромно дело. От психическа позиция би трябвало да погледнем това по различен метод: той не почита същински никой различен човек. Още по-малко жена. Тоест Людмила Александровна, с която той прекара толкоз години, е имала доста тежък живот с него през цялото време. 

-  Биел ли я е?

- За него това не е било належащо. Упражнявал е върху нея словесно принуждение.  Просто е бил доста нечовечен. Както споделяше тя: " Той в никакъв случай не ме е хвалил. А толкоз се стараех... " Това са спомените й от Дрезден. " Толкова са стараех да сготвям хубаво... Той в никакъв случай няма да ме похвали. Старая се да направя месото добре. Той споделя, че е жилаво. " Изобщо, живели са в Дрезден, на третия етаж, тя има две дребни деца, пазари. И се качва с всичко това на третия етаж. Той в никакъв случай не ѝ е помагал. Дори съседите им германци са казвали: " Володя, не може по този начин ". Тя споделя, че в никакъв случай с нищо не ѝ е помагал, че даже когато е била бременна, когато е работела, той даже не си е представял такава опция. Доколкото виждам за него дамата е никой. Тази новата…

- Алина Кабаева.

-Алина Кабаева. Той в никакъв случай, с изключение на на първите срещи, когато, коства ми се, е бил влюбен в нея... След това и от нея някак се дистанцира: " Тя не е моя. " Ако го попитат за персоналния живот той дава отговор: " Личният ми живот е Русия ". Защото желае да влезе в историята като огромен общественик. В кабинета му постоянно е имало портрет на Петър Първи, тъй като е желал и желае да влезе в историята като човек, който е обновил империята, който е направил за родината повече от всичко. Искал е да остане в историята като най-големия от XX–XXI в.

- А ще влезе в историята като най-големия нарушител на XX–XXI в.

- Той е социопат, характерен социопат. Човек, у който няма никаква емпатия към другите хора и всичко е обвързвано единствено с него. 

- Докато работехте по книгата какво Ви порази най- доста? 

- Разбира се, първите следи от неговите убийства. Много дълго съм работила в Русия, с " Новая газета ", с Измайлов, с Аня Политковская... Нейните благоприятни условия бяха доста по-големи от моите. 
И първото обвързвано с него ликвидиране е това на Иля Рохлин. Може би помните военачалник Рохлин? През 1998 година той искаше да извърши нападение срещу  Елцин. 

- Да.

– Той стана зложелател на Елцин – и ненадейно го убиват. Казват, че го е умъртвила обичаната му жена. Глупост, несъмнено. Но намират следи, водещи до три натрупа, покрай вилата, където е живеел Рохлин, били преди малко заровени. Три натрупа. Историците свързват това с нападение, зад което стои Путин. Защо? Вицепремиерът Потанин написа за това доста в детайли. И седмица след убийството на Рохлин Путин оглавява ФСБ. Тогавашният началник на ФСБ споделя: " Дойдоха при мен през нощта и споделиха, че в границите на 20 минути би трябвало да предам всичко на Путин, който въобще не познавах и не бях чувал за него. " Няма да загатвам имена, които не са ви известни, само че Литвиненко – това е... Къде още да търсим? Убийството на Политковска вероятно  е дело на Рамзан Кадиров, само че да бъде осъществено на рождения ден на Путин – това е като подарък. Да вземем Немцов, който беше погубен откакто разгласява огромен отчет за путиновата експанзия в Крим. Немцов потвърди какъв брой военно съоръжение е трансферирано от летище Чкаловский край Москва към Киев, по какъв начин са убивали на Майдана с съветско оръжие, съветски гранати. Какво е правил Сурков по заповед на  Путин... Немцов потвърди всичко това. И две седмици по-късно той беше мъртъв.

- В момента към този момент стотици хиляди мирни поданици на Украйна тежат на съвестта на путинова Русия.

- Учудвате ли се… Вече забравяме Чечня, където 150 хиляди души бяха убити в границите на няколко месеца, в това число 42 хиляди деца. Тони Блеър, който изначало поддържаше Путин, го кани през 2002 година във Англия, където подписват доста положителни контракти. Британската кралица го кани по-късно, когато над Чечня от дълго време летят бомби. Той е първият поканен в Бъкингамския замък след времената  на царете. А по-късно президентът (на Франция) Жак Ширак му връчва медал на достойнството и споделя, че е най-хубавият президент за Русия. Барак Обама стартира през 2009 година (да флиртува)  с Путин. После президентът Макрон, две седмици откакто поема поста, кани Путин не в Елисейския замък, само че въпреки всичко във Версай. Западът игнорираше закононарушенията на Путин, тъй като Западът желае да поддържа връзки с Русия, която има нефт и нуклеарна бомба.

- Кристина, през днешния ден Западът... Благодарим на Джонсън, благодарим на настоящето управление на Англия. Америка, президентът Байдън...

- И дори Франция.

- И дори Франция, макар всички заигравания на Макрон, дори Германия най-после си отвори очите и назова нещата с същинските им имена: Путин е нарушител... Да, Путин е нарушител, днешната путинова Русия е агресор, който би трябвало да бъде осъден и да получи съответна оценка.

- Ако не беше Байдън, не зная къде щяхме да сме всички ние.

- Разбира се... Какво става в този момент в Кремъл с неговите подчинени и най-близкото му обграждане?

- Разбира се, нямам сътрудници в Кремъл. Но от това, което виждаме, можем да забележим две неща. Първото: генералите са били наясно преди войната, че не могат да завоюват, само че не са имали никаква опция да го кажат на Путин, който е обграден от лакеи, и който като всеки деспот, е чувал единствено това, което му споделят. А те му споделят единствено това, което желае да чуе.  Просто поради личния си боязън. Те са живеели в собствен мехур и излизайки от този мехур Путин е считал, че може да завоюва войната за три дни, че ще успее да убие Зеленски и че украинците ще ги чакат с цветя. 
Но не трябва да забравяме, че към Путин и до момента има няколко души, които не позволяват до него да доближи истината. И още едно нещо: да не забравяме, че Путин не употребява интернет. Ако не беше това, може би щеше да има някаква визия накъде отива, към какво се стреми и че не може да завоюва тази война. Но в този момент всички, които са останали, хора с пари, добити с помощта на Путин, виждат, че към този момент не могат да се възползват от богатствата на Запада, не могат да пътуват на Запад, там те са прокълнати. И може би ще им хрумне, че " би било добре да се избавят от този човек “. И може у генералите, които знаят какъв брой са откраднали и знаят, че не може да завоюват войната с такова оръжие – може би у тях също ще се появи такава мисъл. Но това, несъмнено, това са единствено догадки на човек, който гледа какво става там и доста се бои какво ще стане през тази година.
Превод: Faktor.bg

   
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР