Руският постоянен представител към ООН Василий Небензя напусна заседание на

...
Руският постоянен представител към ООН Василий Небензя напусна заседание на
Коментари Харесай

Шарл Мишел: Руската армия извършва сексуални престъпления. Небензя напусна заседанието на СС на ООН

Руският непрекъснат представител към Организация на обединените нации Василий Небензя напусна съвещание на Съвета за сигурност на международната организация за Украйна поради изказване на ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, който упрекна Русия, че е провокирала международна хранителна рецесия с нашествието си в прилежащата страна, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Руски бойци правят военни закононарушения и закононарушения против човечеството, сподели още Мишел и загатна съответни известия за полови похищения - главната тематика на срещата. " Това е тактичност на мъчения, гнет и репресии ", съобщи той.

Преди това Небензя " изрично отхвърли " като " неистина " всички обвинявания против съветски военни в полово принуждение.

Когато ръководителят на Европейския съвет стартира да приказва, съветският непрекъснат представител към Организация на обединените нации напусна съвещанието, очевидно нервиран.

" Не мога да остана (заради) лъжите, които Шарл Мишел пристигна тук, с цел да популяризира ", съобщи Небензя пред Ройтерс.

Обръщайки се непосредствено към съветския посланик, ръководителят на Европейския съвет сподели на съвещанието: " Вие можете да излезете от залата, може би е по-лесно да не слушате истината. "

Инвазията на Русия в Украйна на 24 февруари провокира международна продоволствена рецесия, като цените на зърното, олиото, изкуствените торове и горивата нарастнаха сензитивно. На двете страни се пада дял от общо една трета от световния експорт на пшеница, като Русия изнася и торове, а Украйна - царевица и слънчогледово олио, отбелязва Ройтерс.

" Г-н дипломат на Руската федерация, дано бъдем почтени, Кремъл употребява питателните доставки като невидима ракета против разрастващите се страни ", сподели още Шарл Мишел. Той акцентира, че " единствено Русия е виновна за тази продоволствена рецесия ".

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш се пробва да посредничи за договаряне на " пакетна договорка " за обновяване на хранителния експорт от Украйна и експорта на храни и торове от Русия. Руският министър на външните работи Сергей Лавров ще посети на следващия ден Турция, с цел да разиска деблокирането на украинския експорт на пшеница, показва Ройтерс.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР