Руският посланик във Великобритания Александър Яковенко в интервю за НТВ

...
Руският посланик във Великобритания Александър Яковенко в интервю за НТВ
Коментари Харесай

Руският посланик в Лондон посочи организатора на отравянето на Скрипал

Руският дипломат във Англия Александър Яковенко в изявление за НТВ назова " случая Скрипал " провокация, осъществена от английските спецслужби.

" Отказват се от всякакво съдействие с нас, не дават никакви обстоятелства. Това води до заключението, че това е провокация на спецслужбите ", споделя дипломатът.

Яковенко отбелязва, че Англия в този момент е в доста мъчно състояние по две аргументи. Първата е излизането от Европейски Съюз.

" Ако обърнахте внимание, когато в Брюксел се приемаше декларацията за Скрипал, тематиката Brexit въобще не звучеше. А тъкмо по това време се одобряваха договорености за по-нататъшните договаряния сред Англия и страните от Евросъюза. Тоест тематика отиде в сянка и британците не схванаха, че в действителност са приели всички условия на Европейски Съюз ", съобщи Яковенко.

Вторая причина, по думите на посланика е обвързвана с " ролята на Британия в западния съюз ". След одобряването на концепцията за национална сигурност Лондон взе курс на водачество по въпросите за сдържането на Москва.

" Но с цел да бъде сдържана Русия е нужен мотив, нужна е мощна провокация. И с цел да бъде подкрепяна тази позиция от народа и от Народното събрание, спецслужбите вършат тази дивашка провокация ", изяснява посланикът.

Той обаче отбелязва, че Лондон няма да успее да засекрети информацията по " случая Скрипал ". " Аз съм убеден, че Русия няма да изпусне британците да се измъкнат от правното поле и ще им се наложи да дават отговор. В момента посто избираме методиката по кой път да тръгнем ", споделя в умозаключение дипломатът.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР