Руският посланик у нас Еленора Митрофанова била ядосана и разочарована

...
Руският посланик у нас Еленора Митрофанова била ядосана и разочарована
Коментари Харесай

Митрофанова гневна на Малинов – мълчал за МОЧА и забраненото й интервю по БНР

Руският дипломат у нас Еленора Митрофанова била ядосана и разочарована от държанието на един от най-знаковите русофили в страната – водача на „ Русофили за възобновление на отечеството “ Николай Малинов. Подсъдимият за шпионаж в интерес на Русия Малинов се покрил и потопен в цялостно безмълвие при последните трагични събития - разрязването на части и разглобяване на МОЧА и абсурда със неразрешеното след интервенция на Пеевски изявление на Митрофанова по БНР. Това разкриха пред Faktor.bg източници от русофилското придвижване, близки до Кремълското посолство. Според тях политикът бил профилактиран от службите да мълчи.

В реалност Малинов е измежду доста дейните бранители и пропагандисти на режима в Кремъл, само че този път потъна в тишина и не заех обществена позиция, а от посолството очаквали да предприеме протестни акции.

Във фейсбук близкият до Малинов Максим Суворов разгласява собствен коментар, в негова отбрана и самобитно опрощение пред Митрофанова. Суворов твърди, че Малинов е подложен под непрестанен и тежък тормоз. Наложени са му всички наказания, които Европа и Америка могат да измислят. Но за активността на Малинов говорели множеството съветски ордени и оценки, както и персоналните му контакти с Путин и Лавров. Като принуда против русофила била и акцията, която регионалната на София Вяра Тодева подхванала против майка му, която била 100% неработоспособен, само че я изхвърлили от жилището, в което живеела 52 години. Суворов напомня, че преди 10 години русофилите проведени от Малинов събрали над 55 хиляди подписа за запазването на МОЧА и с помощта на това Борисов получил медал „ Ломоносов “ от Русия.

Според Руското посолство в този момент най-полезните им сътрудници за въздействие били Костадин Костадинов и Младен Иванов.

 maksim_suvorov.jpg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР