Руският посланик назидава и разпорежда недопустимо, няма да останем безучастни.

...
Руският посланик назидава и разпорежда недопустимо, няма да останем безучастни.
Коментари Харесай

Пеевски се закани на Митрофанова: Назидава и се разпорежда недопустимо, няма да останем безучастни

Руският дипломат назидава и разпорежда неприемливо, няма да останем безучастни. Това е декларирал Делян Пеевски, ръководител на ПГ на Движение за права и свободи, представен от пресцентъра на партията.

Руската черква в София през днешния ден още веднъж отвори порти. Пред публицисти при отварянето на храма посланикът на Русия в България Елеонора Митрофанова дефинира затварянето на съветската черква като политически акт, при който „ някой трябваше да покаже нещо някому “.

Днес бяхме очевидци на надменно и безочливо държание от представител на непозната страна – съветския дипломат Митрофанова. Представител на непозната страна, който си разрешава да заключва и отключва християнски православен храм, да дава оценки на правовата страна и нейните държавни органи и да слага под въпрос способността на институциите да защитят ползите на българските жители, да назидава и разпорежда, декларира Пеевски, представен от партийния пресцентър.

От Движение за права и свободи показват, че като политици не могат да останат безучастни към „ опитите България да бъде отклонена от посоката, която пое преди 34 години “.

„ Този имперски жанр на деяние е недопустим и призоваваме настоятелно министъра на районното развиване и благоустройството неотложно да заведе дело за собствеността на храма, защото има събрани безспорни доказателства за това, че църквата „ Св. Николай Мирликийски–Чудотворец “ е българска “, се показва в известието. От Движение за права и свободи декларират, че няма да позволен „ про-Путин сътрудници “ да заключват български православни храмове. Църквата е на миряните, на българските християни. В евроатлантическа България не може да се позволяват вмешателства, които ощетяват хората и заплашват демокрацията, се показва в известието.

От Движение за права и свободи още веднъж приканват за лишаване на дерогацията за „ Лукойл “ и припомнят, че отношението на парламентарните партии към тези въпроси ще е тест за тяхната ценностна ориентировка – „ евроатлантизма или пропутинизма “. Ние от Движение за права и свободи постоянно сме отстоявали праволинейно евроатлантизма на България, се декларира в известието.

Затварянето на Руската черква породи гражданско неодобрение и политически реакции. До затварянето се стигна след експулсирането на предстоятеля на Руската черква у нас „ Св. Николай Мирликийски ” и още двама свещеници.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР