Руският политик Елвира Вихарева е била натровена със соли на

...
Руският политик Елвира Вихарева е била натровена със соли на
Коментари Харесай

Сота: натровиха опозиционерка на Путин

Руският политик Елвира Вихарева е била натровена със соли на тежки метали. Това заяви съветската самостоятелна медия " Сота ", която е влезнала в контакт с Вихарева.

В кръвта на дамата е открит калиев дихромат, който е мощно отровен канцероген. В началото на декември концентрацията в кръвта й е била 2,3 мг, през февруари - 1,6 мг.

Вихарева споделя, че първите признаци се появили в края на ноември и се повторили още веднъж при започване на февруари. През последните месеци тя спряла да си демонстрира лицето онлайн, като изяснява обстановката с внезапното утежняване на здравето й, което се отразило на външния й тип. Получила мощни болки в стомаха, учестен пулс и изтръпване на крайниците, а скоро към признаците се добавили гърчове, припадък и косопад.

" Сота " отбелязва, че съгласно мнения на лекари тези симптоми подхождат на дълготрайно отравяне със соли на тежки метали.

През 2021 година Вихарева се кандидатира на изборите за Държавната дума в 196-и Бабушкински едномандатен изборен окръг на Москва, където губи от телевизионния водещ и претендент на " Единна Русия " Тимофей Баженов, изяснява " Сота ". През 2022 година тя не съумява да се пребори за място на общинските избори в столичния регион Марина Рошча.

" Сота " не разкрива информация за вероятните съмнения на Вихарева за виновниците, забъркани в хипотетичното отравяне. 

През последните месеци тя отразява проблеми на граждани по разнообразни тематики - от мобилизацията до обществени проблеми. Вихарева има канал в, към който са се абонирали над 52 000 души.

Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР